Вести

Састанак представника 10 општина и градова са руководством ЕПС-а

Градска општина Обреновац данас је била домаћин састанка на којем је било речи о раду Електопривреде Србије, обнови електроенергетских капацитета и важности енергетске независности наше земље. Састанку су присуствовали представници општина у којима постоје електроенергетска постројења.

Школа у Уровцима добила нову пећ за грејање

Издвојено одељење Основне школе ”Прва обреновачка основна школа” у Уровцима данас је добило нову пећ на пелет. Школу у Уровцима посетили су представници Градске општине Обреновац и Јавног комуналног предузећа Топловод ”Обреновац”.

Обележен Дан ослобођења Обреновца

Данас је свечаним полагањем венаца на споменик палим борцима за време Другог светског рата обележена годишњица ослобођења Обреновца. На данашњи дан, 14. октобра 1944. године уз помоћ Црвене армијe и снага Народно ослободилачке војске ослобођен је Обреновац од немачких трупа после четири године окупације.

У току су активности на уређењу корита Баричке реке

Настављају се активности на јесењем уређењу општине Обреновац. Надлежне службе и неопходна механизација овога пута ангажоване су на уређењу корита Баричке реке у дужини од 2,5 километара. Након ових радова, отвориће се протицајни профил и на тај начин омогућити несметано отицање воде за време обилнијих падавина.

Нове просторије за месну заједницу Дудови и Јавно комунално предузеће ”Паркинг Сервис”

Некадашња зграда Инвест банке у градском насељу Дудови, реновирана је, а простор је адаптиран и прилагођен тако да омогући пословање Јавног комуналног предузећа ”Паркинг сервис”, као и канцеларије Савета месне заједнице Дудови.

Подељени таблети ученицима основних школа са територије општине Обреновац

Деца школског узраста, од 3. до 6. разреда основне школе, добила су таблете које ће користити у процесу наставе. У општини Обреновац 2.950 ученика добиће прилику, да наставне садржаје прате уз таблете.

У току су активности на уређењу дечијих игралишта на територији градске општине Обреновац

У току су радови на уређењу дечијих игралишта широм општине. Наиме, у овој акцији јесењег уређења јавних игралишта учешће су узели Јавно комунално предузеће ”Обреновац”, Савет за комунални ред општине Обреновац и Јавно предузеће за изградњу Обреновца.

Pages