Вести

За чистији ваздух – почела градња постројења за одсумпоравање у термоелектрани "Никола Тесла Б"

У Обреновцу је положен камен темељац за изградњу постројења за одсумпоравање димних гасова за Термоелектрану "Никола Тесла Б". Вредност пројекта је 210,8 милиона евра а рок за завршетак пројекта и преузимање постројења од стране ЕПС-а предвиђен је у марту 2024.године.

Постављање нових надстрешница на аутобуским стајалиштима

Комисија за безбедност у саобраћају општине Обреновац наставља да спроводи акцију постављања нових надстрешница на аутобуским стајалиштима. Планирано је да се поставе укупно 52 нове надстрешнице на различитим локацијама на територији општине Обреновац.

Нови прикључци на канализациону мрежу

Екипе Јавног предузећа ,,Водовод и канализација” повезале су данас домаћинства у Улици Милоша Обреновића 28. на канализациони систем. Дугогодишњи проблем мештана овог дела општине Обреновац овом акцијом је решен.

Радови у Баричу

На простору месне заједнице Барич настављени су радови на изградњи тротоара дуж Обреновачког пута. Паралалено са тим радовима на простору око цркве у Баричу поставља се аутобуско стајалиште и ради се нова ограда.

Реконструисана Улица Љубе Ненадовића од данас проходна за саобраћај

Након завршених радова на реконструкцији једног од фреквентнијих путних праваца у централном делу општине Обреновац, данас је за саобраћај пуштена Улица Љубе Ненадовића. Како су надлежни најавили, реконструкција ове улице обавиће се у две фазе.

Обилазак грађевинских радова на изградњи новог објекта Основне школе ”Јован Јовановић Змај”

Радови на изградњи новог објекта Основне школе ”Јован Јовановић Змај” одвијају се утврђеном динамиком. У току су завршни радови на изградњи новог модерног објекта који ће имати довољно капацитета да прихвати преко 200 ученика који ће у новоизграђеном објекту имати све услове савременог образовног система.

Завршни радови на реконструкцији објекта Старе бање

У току су завршни радови на реконструкцији објекта Старе бање. Планирано је да се грађевински радови заврше у наредних месец дана, што ће отворити могућности посетиоцима бање, да бањску воду користе током целе године и то у измењеним, комфорнијим условима које нуди новоизграђени објекат.

Постављање лежећих полицајаца у зонама школа

Широм општине Обреновац, на просторима око школских установа, биће постављени лезећи полицајци. Наиме, на око 30 локација у зонама школа постављањем лежећих полицајаца подићи ће се ниво безбедности свих учесника у саобраћају, а посебно припадника најмлађе популације.

Изабрано ново руководство Градске општине Обреновац

На другој седници Скупштине Градске општине Обреновац, за председника општине изабран је Мирослав Чучковић. За заменика председника изабран је Милош Станојевић, док су за чланове Већа изабрани Предраг Јовановић, Милош Станковић, Олга Миросављевић, Зоран Ћорломановић, Милорад Бођан и Иван Стојић.

Pages