Вести

Најзахтевнији радови на изградњи нове зелене пијаце приводе се крају

У току су радови на изградњи нове зелене пијаце у централном делу општине Обеновац. Данас су грађевинске радове обишли представници Градске општине Обреновац и Града Београда.

Обављају се радови на изградњи подне изолације, након чега ће се радити на изградњи темељне плоче, а сви грађевински радови на изградњи новог објекта пијаце трајаће до октобра 2024. године.

Приликом обиласка градилишта, представници Градске општине Обреновац и Града Београда почастили су раднике који раде на изградњи нове пијаце.

– Пројекат изградње зелене пијаце кошта колико и годишњи буџет општине Обреновац, те је важно да Обреновац има неку врсту подршке из Града Београда, јер такви појекти не могу да се финансирају у кратком периоду, како су иначе Обреновчани навикли. Наш циљ је да већ следеће године завршимо изградњу овог објхекта, да за две године изградимо нови атлетски стадион, такође да почнемо са радовима на изградњи новог моста и да Обреновац остане у динамици радова на какву су грађани већ навикли – навео је градски менаџер Мирослав Чучковић.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је, да се радови изводе утврђеном динамиком.

– Временски услови погодовали су извођењу радова. Наш план је да нова пијаца буде изграђена на јесен наредне године. Извођачи вредно раде на реализацији овог пројекта, такође потребно је стрпљење, како би се завршили почетни радови, након којих ће уследити радови који су нешто лакши – рекао је Станојевић.

Из Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” поручују да су задовољни досадашњом динамиком извођења радова.

– Сматрам да је Јадран у овом тренутку испунио све своје обавезе, када су у питању радови и динамика којом се они одвијају – рекао је директор Јавног комуналног педузећа ”Обреновац” Милан Марошанин.

Извор: Градска општина Обреновац