Вести

Ново дечије игралиште у месној заједници Уровци

У месној заједници Уровци, у насељу Нурча, где живи велики број породица са децом, изграђено је ново дечије игралиште. Наиме, на овом простору постављени су мобилијари, такође биће постављени кошеви, чесма и рефлектори који ће осветлити простор и додатно повећати ниво безбедности на игралишту. Данас су насеље Нурча посетили представници Градске општине Обреновац и Града Београда.

Председник Савета месне заједнице Уровци Милош Ненадовић нагласио је, да је новоизграђено дечије игралиште у складу са условима који гарантују безбедност корисника.

– У плану је да се следеће године асфалтира улица која води ка игралишту и да се на том простору постави улично осветљење, што ће додатно осветлити и сам простор игралишта – рекао је Ненадовић и овом приликом захвалио представницима Града Београда и Градске општине Обреновац, као и руководству ПД Про Тент који су донирали средства за изградњу новог игралишта у месној заједници Уровци.

Из Градске општине Обреновац наглашавају, да је један од приоритета управо стварање једнаких услова одрастања за децу из села и града.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић подсетио је да је у претходном периоду месна заједница Барич добила нова игралишта и најавио реконструкцију ”Ракетице”, игралишта у центру града.

– Тражио сам да се изврши попис свих игралишта на територији наше општине, како бисмо остварили увид у тренутно стању дечијих игралишта. Чињеница је да је потребно уложити новац у обнову игралишта, па с тим у вези направићемо план за наредну буџетску годину, издвојићемо додатна средства за улагање у изградњу нових и обнову постојећих игралишта – казао је Станојевић.

Дуж Шабачког пута у насељеним местима месних заједница Звечка и Уровци, у току је изградња канализационе мреже, након чега ће бити уређени и тротоари.

– Радови су почели у делу од надвожњака до табле Ратари, а на том потезу у наредном периоду, биће изграђена главна линија и сви секундари – навео је директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић.

Извор: Градска општина Обреновац