Вести

Ево како СНС у Обреновцу одговара на насиље! Нових 500 чланова приступило странци!

У просторијама Општинског одбора Српске напредне странке Обреновац у недељу, 17. марта одржана је Конференција за новинаре.
Повод за одржавање Конференције за новинаре су учестли напади на активисте Српске напредне странке, али и пријем око 500 нових чланова који су се учланили током претходне недеље. Новим члановима странке обратили су се председник ОО СНС Обреновац Милорад Грчић и потпредседник ОО СНС Обреновац Милан Марошанин.
- Оно што је најважније за наш вечерашњи сусрет јесте повод овог сусрета. Неоспорна је подршка свих Обреновчана Српској напредној странци, политици Александра Вучића, али наш сусрет вечерас показује да се та подршка повећава. Наиме, ви сте сви, бар колико сте се мени јављали, згрожени догађајима који су се дешавали претходних дана. Не треба да се подсећамо напада на Скупштину, блокирања аутопутева, покушаја измишљања некакве изборне крађе, али напад, физички напад на активисте Српске напредне странке је дефинитивно неопростив. Дефинитивно, они знају да њих народ неће, знају да народ Србије неће издајничку власт, да народ Србије неће стране плаћенике, неће оне који писмено траже да Срби и Србија буду оптужени за геноцид. Замислите ту иронију. Добро знате шта је Немачка радила у току Другог светског рата, добро знате како су Срби прошли преко Дрине у прошлом веку и нико није осуђен ни оптужен за геноцид. А Срби који су водили само одбрамбене ратове, по жељи данашњих такозваних опозиционара, антисрпски настојених, траже да ми будемо за то оптужени. Врхунац свега су догађаји из претходне недеље када су физички почели да нападају активисте Српске напредне странке. Зато вам хвала на овој подршци, необично али Срби се увек дижу на неправду. Тако је било и 804. године давне, Срби се увек дижу на неправду. Ваше и моје и свих нас, грађанско право је коју ћемо политику да подржавамо. Да ли политику мира, економског развоја, сигурности, просперитета или неку коју заступају Ђилас, Мариника и остали око њих. Необична ствар, потврда, јака, много јача потврда за ово што причам се дешава у претходних недељу дана. У претходних недељу дана у Српску напредну странку, широм општине Обреновац, је учлањено 400 и нешто људи. Вас је вечерас овде сто, са људима који су испред. Захваљујући вама издајници и страни плаћеници, неће кројити судбину Србије, неће водити политику и неће уништити будућност ни наше деце, ни наших унука, као што су се наши преци седамнаесте, осамнаесте, уосталом и четрнаесте, изборили да ми данас уопште постојимо и да уопште имамо државу. Зато вам хвала свима у име Српске напредне странке и сигуран сам да ће Обреновац бити број 1 на предстојећим изборима са овом подршком, јер предстојећи избори ће дефинитивно бити борба за политику. Наши политички супарници, ја морам да кажем супарници иначе би их назвао другачије, се боре за власт, личну власт, а ми сви заједно се боримо за политику. Та политика подразумева веће плате, радна места, нови мост на Колубари и све оно што смо планирали у наредних пет година да урадимо, ми имамо планова и за десет, али Обреновац је важан град и у сваком смислу желимо да постигнемо максималан ниво што се тиче српских могућности и српске државе - рекао је председник Општинског одбора СНС Обреновац, Милорад Грчић.
Потпредседник Општинског одбора СНС Обреновац, Милан Марошанин, пожелео је добродошлицу новим члановима, захвалио им се на указаном поверењу и нагласио да га посебно погађа када неко каже "ви опет крећете у кампању".
- Никако да примете да наша кампања траје 365 дана, да ми радимо 365 дана и због тога и због свега што се дешава у општини Обеновац, због свог овог напретка, дошли смо у ситуацију да се то поверење према нама, и Српској напредној странци, и политици Александра Вучића, све више повећава. А то што је узрок и што је довело до тога да у последње време имамо све више чланова су буквално ти непрестани напади на наше активисте, и на Вождовцу, и у Обреновцу, и на многим другим местима. Морам да им поручим, а уз вас ће сигурно тако бити, бићемо много јачи и бољи, издржаћемо ми те све нападе и све ово што се дешава биће нама само још већи мотив, да још више истрајемо и на крају победимо. Као што сте и ви дошли вечерас да се учланите у Српску напредну странку, тако се дешава данима уназад. Победићемо без обзира на све претње и притиске, јер ми имамо морала, ми смо спремни да мирним путем дођемо до победе. Нама не треба мотка, нама не треба ништа, ни претње, нама је потребна оловка и излазак на изборе да покажемо колико смо јаки и да покажемо да стојимо сви иза политике Александра Вучића - рекао је Милан Марошанин, потпредседник ОО СНС Обреновац.

Извор: Информер