Вести

Завршни радови на реконструкцији објекта Старе бање

У току су завршни радови на реконструкцији објекта Старе бање. Планирано је да се грађевински радови заврше у наредних месец дана, што ће отворити могућности посетиоцима бање, да бањску воду користе током целе године и то у измењеним, комфорнијим условима које нуди новоизграђени објекат. Радове на реконструкцији бањског купатила обишли су представници Градске општине Обреновац и директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Милан Марошанин.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приликом обиласка актуелних радова на изградњи објекта Сатаре бање истакао је функционалност новог објекта, као његову главну карактеристику.

– Обреновац добија још један леп објекат у центру града. Поред тога што је објекат лепог спољашњег изгледа, њега карактерише пре свега функционалност. Сви корисници Цевке, добиће свој простор у затвореном, који ће моћи да користе током зимских дана. Суштина је да ће бити довољно расположивог места и комфора за све посетиоце – навео је Чучковић и додао да је наредни задатак руководства Градске општине Обреновац да пронађе инвеститора који би подржао реконструкцију зграде старе општине, која би уз уређену Стару бању представљала целину смештену у централном језгру општине.

Марошанин је подсетио на динамику извођења радова на реконструкцији објекта Старе бање.

– Радови на комплетној реконструкцији објекта Старе бање почели су 2017. године. Исте године завршени су радови на ламели Б, наредне године, изграђена је котларница. У међувремену, Град Београд и Градска општина Обреновац определили су средства за реконструкцију комплетне ламеле А. За месец дана, средином октобра планира се завршетак радова, чиме ће грађанима бити омогућено коришћење бање свих 365 дана годишње– навео је Марошанин.

Он је истакао да су Београд и општина Обреновац добили леп објекат који би својом функционалношћу и лепим спољашњим изгледом могао допринети развијању туристичких потенцијала општине Обреновац.

Марошанин је овом приликом најавио отварање продавице сувенира у сколпу објекта Старе бање.