Вести

Завршни радови на изградњи Авантура парка у излетишту Забран

У току су завршни радови на изградњи првог Авантура парка на територији општине Обреновац. Радове у излетишту Забран обишао је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић и директор Јавног предузећа за унапређење и заштиту животне средине Светозар Андрић.

Андрић је приликом обиласка радова на изградњи Авантура парка у излетишту Забран навео да се у изградњи парка намењеног како најмлађим тако и нешто старијим суграђанима, поштују сва правила која гарантују сигурност свих посетиоца.

– Са пролепшањем времена наставили смо активности на изградњи Авантура парка. Изградњом Авантура парка, најмлађима и нешто старијим суграђанима биће на располагању прелеп простор који ће моћи свакодневно да користе. Ми ћемо се постарати, да овај простор буде безбедан за све посетиоце. Људи који раде на изградњи Авантура парка у излетишту Забран, радили су на изградњи готово свих паркова ове намене на територији целе Србије. Они су се изјаснили да је овај парк најлепши, а као разлог наводи се то што је овај Авантура парк интегрисан у постојећу природну средину – рекао је Андрић.

Уколико у наредном периоду временски услови буду повољни, па се изградња Авантура парка буде одвијала утврђеном динамиком, планирано је свечано отварање за 10 дана.

Према речима Андрића простор на коме је смештен Авантура парк пружа могућности за даље ширење, па како он каже, у будућности постоје планови, који су за сада у фази разматрања, а односе се на изградњу још једног оваквог парка који би био у непосредној близини новоизграђеног Авантура парка.

Чучковић је овом приликом најавио још један бесплатан садржај у општини Обреновац, који ће бити на располагању свим Обреновчанима и посетиоцима излетишта Забран.

– Коришћење овог простора биће потпуно бесплатно, као што је то случај са ”Цевком”, будући да се ради о народном добру. Забран је народно добро и богатство општине Обреновац – истакао је Чучковић.