Вести

Завршетак вртића у МЗ Стублине

У изградњу вртића у Стублинама уложено је три стотине милиона динара, а инвеститор је Агенција за инвестиције и становање и Град Београд.
 
"Кад смо преузели град у новембру месецу овде су се радови већ одвијали, међутим били су у раној фази и нама је овај вртић био један од приоритета с обзиром на проблем који постоји овде са децом", рекао је Горан Весић секретар привременог већа Града Београда.
 
Површина вртића је близу 1710 m² и објекат је саграђен у складу са свим стандардима енергетске ефикасности. Министарство енергетике ће наставити пројекат у коме ће поред поштовања свих принципа уштеде енергије малишани учити о овој битној области. 
 
По речима Горана Весића, секретара привременог већа Града Београда на завршетку овог пројекта свакодневно је инсистирао Милорад Грчић.
 
"Ја сам као Обреновчанин, пре свега веома захвалан на разумевању које је привремени орган Града Београда показао. Веома је важно да се овај пројекат заврши и желим да честитам свима који ће већ у мају своје најмилије уписати у овај објекат. Стублине су велико обреновачко село, локално становништво, хвала Богу, има много деце, има подмлатка и крајње је време било да Стублине добију модеран објекат где ће малишани стасавати, расти и васпитавати се.", изјавио је Милорад Грчић овим поводом.
 
Привремено веће ће спровести пројекат за јавно-приватно партнерство у вртићима што значи да би вртиће могли да граде и домаћи или страни инвеститори који би били корисници субвенција за боравак деце у вртићима.