Вести

Завршено асфалтирање Узун Миркове улице

Радови на реконструкцији Узун Миркове улице који су почели пре неколико дана данас се завршавају наношењем завршног слоја асфалта. Радове је обишао заменик председника Градске општине Обреновав Мирко Вранешевић, који је том приликом подсетио да је до сада Град Београд у путну инфраструктуру у Обреновцу уложио око 200 милиона динара.

- У току су завршни радови на реконструкцији Узун Миркове улице. Ова деоница је била изузетно оштећена и ова улица представља приступну саобраћајницу и једину конекцију за кориснике Геронтолошког центра. Такође, ту су Техничка школа и неколико зграда, тако да ће ревитализација ове саобраћајнице значити свима. Након потпуне реконструкције улице Краља Алескандра I у коју ће бити измештен сав теретни и аутобуски саобраћај, ми ћемо имати потпуно функционалан саобраћај у овом делу Обреновца. Трудимо се и радимо на томе да због великог броја деце која се играју у оближњем парку направимо пријатан амбијент и повећамо безбедност за све оне који користе парк за рекреацију, одмор и слободно време. Сутра крећемо са завршним радовима на асфалтирању улице Александра Аце Симовића у насељу Дудови и поново апелујем на станаре да склоне своје аутомобиле из те улице. „Београдпут" је већ послао обавештење, али да још једном скренемо пажњу јер се сутра ради први слој асфалта, а у понедељак очекујемо да та деоница буде пуштена у саобраћај. Након тога крећемо са завршним радовима у Савској улици, у дужини од скоро 600 метара - казао је Вранешевић.

На иницијативу станара улице Краља Александра I предузеће „Београдпут" поново је асфалтирало део улице који је улегао након поплаве, тако да камиони и шлепери приликом проласка више не праве буку која је, нарочито ноћу, узнемиравала грађане ове улице.