Вести

Завршени радови на реконструкцији пута за Доњи крај у Вукићевици

Завршени су радови на реконструкцији деонице пута за Доњи крај у месној заједници Вукићевица. Пут је реконструисан у дужини од 3 километра, те су се стекли услови за поновно успостављање саобраћаја јавног превоза у овом крају.

Пут је, према речима члана савета месне заједнице Александра Арсеновића, важан зато што половина, то јест, 50 одсто мештана Вукићевице живи на овом путу или се њиме креће.

– Овај пут нас повезује и са месном заједницом Дрен и засеоком Иверић. Радови су трајали готово 10 дана, а аутобуске линије за то време нису саобраћале – истакао је Арсеновић и захвалио мештанима на стрпљењу јер је за време реконструкције долазило и до тоталне обуставе саобраћаја. Он је најавио да ће у наредном периоду бити асфалтирани и преки пут до школе, пут за Марковиће као и пут за Лазиће.

Мирко Вранешевић председник Скупштине Градске општине Обреновац је нагласио да је циљ да све деонице којима саобраћају аутобуси ”Ласте” и ”Стреле” у свим месним заједницама буду баш у оваквом стању.

– Наравно до тог циља имамо још много посла али сви се надамо да ће ускоро сви путеви на територији наше општине изгледати овако. То је важно због безбедности учесника у саобраћају. Ми смо управо због тога послали захтеве Секретаријату за саобраћај да се на овој деоници поставе успоривачи саобраћаја и да се врате вертикална и хоризонтална сигнализација – рекао је Вранешевић и апеловао на возаче да возе спорије.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић се провозао аутобусом који саобраћа на линији Вукићевица-Обреновац и у разговору са мештанима и возачем аутобуса навео како ће захваљујући проширењу и реконструкцији пута поласци аутобуса бити безбеднији и редовнији.