Вести

Завршена реконструкција Улице 10. октобра у Скели

Градска општина Обреновац и Јавно предузеће за изградњу Обреновца у сарадњи са Јавним предузећем ”Путеви Београда” завршили су радове на тоталној реконструкцији Улице 10. октобра у Скели. По речима председника Савета месне заједнице Милана Стојића улица је изграђена пре 43 године.

– Нећемо се зауставити на томе, иде сечење обала, уређење канала као и реконструкција Улице ЈНА – казао је Стојић и захвалио се свима који су заслужни за завршетак ових важних радова.

Мирко Вранешевић председник Комисије за безбедност у саобраћају је истакао да је нови циклус инвестиција од стране града Београда на путевима и саобраћајницама на општини Обреновац у пуном јеку.

– Ова улица дуги низ година није урађена. Захваљујући напорима, пре свега мештана и чланова Савета месне заједнице, пут је квалитетно урађен, са два нова слоја асфалта. Ипак, морам да упутим један апел. Наше искуство нам говори, да где год смо урадили нове саобраћајнице људи су кренули да возе брже, зато апелујем да возачи прилагоде брзину кретања јер има много малишана, а ми не желимо да изгубимо ни један живот – апеловао је Вранешевић.

Одброник у Скупштини Градске општине Обреновац Живота Мирчетић је изразио задовољство поводом извођења радова у месној заједници Скела и подсетио на неке од њих, између осталог и на изградњу новог моста у Улици Милоја Бељинца, изградњу цркве и изградњу фискултурне сале у школи.

Испуњење обећања да ће Улица 10. октобра у Скели бити потпуно нова, употпуњено је поклонима. Наиме, председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је поклонио бицикле за четворо деце из породице Ранковић који су станари ове улице.

– Ово је мали поклон од општине да уживате и останете у Скели, да идете у школу која има нову фискултурну салу, да се возите новим путевима или посећујете нову цркву – поручио је Чучковић деци и најавио да је Улица Ђачког батаљона у Обреновцу следећа за реконструкцију.