Вести

Завршенa реконструкцијa крова дома месне заједнице у Баљевцу

Завршени су радови на реконструкцији крова дома месне заједнице у Баљевцу, те су се створили услови да се санирају и унутрашње просторијe.

Према речима председника Савета Добривоја Несторовића, дом је изграђен пре 40 година са кровом који је био раван због чега је после извесног времена почео да прокишњава.

– Кров је урађен веома квлалитетно тако да више не прокишњава. Крећемо са сређивањем унутрашњих просторија, прво крећемо од велике сале да би деца могла да је користе за часове физичког васпитања. Затим ћемо уредити просторију која ће бити за клуб пензионера, на крају ћемо уредити просторију у којој ми одржавамо састанке савета. Имаћемо акцију сређивања решетки које су постављене споља и коначно ће дом добити своју намену. Мештани су задовољни јер су били изгубили сваку наду – казао је Несторовић и изразио наду да ће дом поново постати место окупљања мештана.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је током обиласка месне заједнице Баљевац напоменуо да ће на овом месту постојати простор и за старе и младе.

– Мислим да је овај објекат након радова на крову постао и симбол овог дела Баљевца, и грађевинска лепотица у самом центру села. После водоводне мреже, изградње пута и свега онога што можемо да обезбедимо за село у инфраструктурном смислу, дом је важан за свако село у Обреновцу, јер представља центар друштвених делатности, спорта, културе – закључио је Чучковић и најавио да су издвојена средства за изградњу потпуно новог дома у Вукићевици.