Вести

Завршавају се грађевински радови на изградњи секундарне водоводне мреже у месној заједници Грабовац

У току су радови на изградњи секундарне водоводне мреже у месној заједници Грабовац у насељу Дубрава, након којих ће 30 домаћинстава са територије ове месне заједнице добити прикључак за градску воду. Вредност радова је 3,5 милиона динара. Данас су радове обишли председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић, директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” , Бранко Матић и помоћник председника општине Обреновац, Радован Манојловић.

Чучковић је нагласио да се грађевински радови приводе крају и да је преостало да се изграде прикључци за још 4 домаћинства и додао да је у протеклом периоду изграђено 3000 нових прикључака за водоводну мрежу широм општине Обреновац.

Он је најавио наставак радова на изградњи секундарне водоводне мреже, након којих ће многобројна домаћинстава са територије општине Обреновац решити дугогодишњи проблем водоснадбевања.

– Крајем следеће недеље планирано је да се започне са радовима на изградњи водоводне мреже у месним заједницама Пироман и Бровић – рекао је Чучковић.

Матић је најавио да се након изградње водоводне мреже у Грабовцу, у насељу Дубрава планира наставак радова на изградњи мреже за водоснадбевање на територији ове месне заједнице, у насељу Лазићи.

– Пре неколико дана, извођени су радови на асфалтирању улице у насељу Дубрава, када је обећано да ће бити изграђен део секундарне мреже, а данас се завршавају радови чиме ће мештанима овог насеља бити омогућен прикључак за здраву пијаћу воду – рекао је Жељко Топаловић, председник Савета месне заједнице Грабовац.