Вести

Започети радови на уређењу тока Јасеначког потока

Данас су у месној заједници Јасенак започети радови на регулацији тока и уређењу Јасеначког потока у дужини од 3 километра. Радове изводи ЈВП ”Београдводе” а средства су обезбеђена споразумом и планом пословања ЈП Електропривреда Србије.

Саветник председника Градске општине Обреновац Дејан Камбер је објаснио да је у Споразуму о сарадњи на реализацији пројеката јавне намене на територији градске општине Обреновац, као једна од битних ставки за побољшање услова и квалитета живота грађана са територије Обреновца, који гравитирају ка Јасеначком потоку, са ЕПС-ом договорена регулација тока, односно, отварање протицајног профила Јасеначког потока од км 2+000 до км 4+975.

– Претходних двадесетак година је поток правио проблеме на овом простору и често је било угрожено више од 50 домаћинстава. Више од 3 километра потока ће бити очишћено јер ће се отворити протицајни профил и та вода ће моћи да се креће даље ка реци Колубари – казао је Камбер и захвалио се компанији ЕПС и генералном директору Милораду Грчићу који је, како каже, имао слуха да издвоји средства за овај важан посао.

Владимир Баталовић извршни директор ЈВП ”Београдводе” је истакао да су сви објекти који су били урушени током поплава 2014. године враћени у првобитно стање, док су неки изграђени чак и са већим степеном заштите.

Драгивоје Радосављевић председник Савета месне заједнице је изразио захвалност што ће овим радовима бити решен дугогодишњи проблем.

– Надам се да ће мештани бити задовољни, јер је овај канал у претходном периоду правио велике проблеме и материјалну штету – казао је Радосављевић.

Почетку радова су присуствовали председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић, в.д. директора ЈП ЕПС Милорад Грчић као и директор ЈВП ”Београдводе” Дејан Ковачевић.

Овом приликом је поновљено да је ЕПС компанија са израженом корпоративном и друштвеном одговорношћу, посвећена спречавању негативних утицаја на животну средину кроз инвестирање и финансирање пројеката од значаја за екологоју и унапређење квалитета живота грађана у срединама у којима послују њени огранци.

Јасеначки поток настаје у Јасенку изнад винског пута, а улива се у реку Марицу у Дражевцу.