Вести

Започети припремни радови за изградњу тржног центра

Данас су у Улици Краља Александра првог, преко пута спа центра, започети радови на првој фази каблирања далековода за изградњу новог тржног центра. Наиме, у оквиру ових радова изместиће се три далековода који тренутно сметају изградњи. Радови би требало да буду готови до 1. септембра када ће се стећи услови за изградњу тржног центра.

Тржни центар који гради компанија RC REINVEST ће се простирати на површини од 15 хиљада метара квадратних, а у њему ће посао наћи минимум 100 Обреновчана.

Члан Већа Градске општине Обреновац Предраг Јовановић је потврдио да ће отварање овог великог градилишта упослити велики број фирми из Обреновца.

– Инвеститори из Чешће су у сталном контакту са нама и изразили су жељу да обреновачке фирме учествују у радовима. Не мислим само на грађевину, већ и на стоваришта, на ресторане који ће снабдевати раднике, све је то важно за нашу малу привреду. Са друге стране, Обреновцу је отварање оваквог објекта потребно, јер здрава конкуренција увек доприноси вишем квалитету робе и услуга, овде неће бити само бутици, биће вероватно и један мега маркет, ресторани и кафићи – закључио је Јовановић.

Весна Ђоковић, начелница Одељења за урбанизам и комунално грађевинске послове је исаткла да је процедура издавања грађевинских дозвола дуже трајала. Она је напоменула да ускоро следи измена статута града Београда након чега ће општина добити већа овлашћења у погледу издавања грађевинских дозвола, што, по њеном мишљењу, значи да ће овакви објекти у будућности брже добијати грађевинске дозволе.

– У суштини сви велики и озбиљни градови имају на уласку у град овакву врсту објеката, то се може видети на изласку из Шапца ка Лозници, на уласку у Краљево, на уласку у Вршац, у Ужицу, свуда где је ова компанија направила своје објекте. Потпуно идентичан објекат се налази у Раковци, тако да ће овде бити заступљени брендови који се могу видети у тржним центрима у Београду – истакао је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приликом обиласка радова.

Он је нагласио да се добијањем новог тржног центра употпуњујуе амбијентална целина на уласку у Обреновац.

– Имаћемо прилику да наш комплекс употпунимо, уз нови аква парк, реконструисан бањски комплекс, реконструисан хотел, имаћемо базене поред ”Цевке” са додатним тушевима, теретаном, а најважније је да ћемо имати нови излазак из Дудова. У склопу изградње тржног центра биће урађена и нова саобраћајница која ће спојити насеље Дудови из Улице Браће Југовића до Улице Краља Александра првог – казао је Чучковић и додао да се отварање тржног центра очекује на пролеће следеће године.