Вести

Започета тотална реконструкција пута од Стублина до Ибарске магистрале

Јавно предузеће ”Путеви Србије” је започело припремне радове на тоталној реконструкцији државног пута од Стублина до Ибарске магистрале. Пут је у јако лошем стању, а радови ће трајати до краја септембра.

– Сви ми који смо као деца 80-их година ишли, на пример, на море у Црну Гору памтимо, да се нашалим, гунђање наших очева који су се буквално пробијали до Ибарске магистрале. Ми, из Обреновца, смо имали две могућности, прва је била правац Мислођин – Степојевац до Ибарске магистрале, друга је ова, правац Стублине – Велики Црљени – казао је члан Већа Градске општине Обреновац Предраг Јовановић.

Он је објаснио да се правац Стублине – Велики Црљени простире на три општине: Обреновачку, Убску и Лазаревачку те да је због тога увек био, како каже, скрајнут што се тиче реконструкције.

– Морам да напоменем да смо правац ка Степојевцу потпуно реконструисали и он се уредно одржава, а и овај правац ће доживети исту судбину. Иако се 18. августа отвара траса аутопута у оквиру Коридора 11 од Обреновца до Чачка у дужини од 103 километра, изузетно је важно да остали правци ка Ибарској магистрали буду по светским стандардима. То је важно, пре свега због привредне активности која је у претходне три године увећана неколико пута. Наиме из Лазаревца више од 300 људи ради у фабрици ”Меи Та” у Баричу, а из Обреновца неколико пута више људи ради у Рударском басену ”Колубара”. Сви ти људи морају имати услове да се безбедно довезу до својих радних места и кућа – нагласио је Јовановић.

Из ЈП ”Путеви Србије” истичу да ће радови бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом и моле све учеснике у саобраћају да поштују ограничења брзине и да прилагоде брзину кретања условима на путу.