Вести

ВУЧИЋ: ТРЕБА ДА НАСТАВИМО ДА ГРАДИМО ЗЕМЉУ И БРИНЕМО О ЉУДИМА

Председник Републике Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је у Краљеву, на предизборном скупу коалиције окупљене око листе "Србија не сме да стане", да ће се у наредне четири године ломити судбина Србије и поручио грађанима да избори нису игра.

Председник Вучић је рекао да, иако се пред сваке изборе каже да су судбоносни, одлучујући и од кључног значаја, неће се погрешити ако се то каже и за ове.

"И за ове изборе, ако то кажемо, сасвим сигурно нећемо погрешити. Нећемо погрешити, јер у наредне четири године велики су задаци пред нама. У наредне четири године ломиће се судбина Србије", истакао је председник Вучић.

Навео је да грађани треба добро да разумеју да избори нису игра.

"Избори нису нешто око чега можемо да се шалимо и да размишљамо на начин - баш ми се свиђа говор некога тамо и гласаћу за њега зато што је гласније викао или зато што је јасније увредио некога. Не, избори су нешто где доносите одлуку о будућности својих родитеља, својих супружника, браће, сестара, своје деце. Ви на изборима бирате пут Србије", нагласио је председник Вучић.
Како је рекао, тај пут није увек лак, јер не можете да добијете све што пожелите.

Политика и држава нису то, јер можемо да добијемо онолико колико заслужимо, поручио је председник Вучић.

Када је реч о Косову и Метохији, рекао је да неће бити лака ситуација, али да већ 11 година слуша приче како смо изгубили Косово и запитао ако је то тачно зашто онда сви и даље од нас траже да признамо Косово.

"Па ако јесмо, зашто онда сви од нас и даље траже да признамо Косово и ми им кажемо нећемо да признамо Косово и наставићемо да водимо одговорну политику", поручио је председник Вучић.
Председник Вучић је рекао да када је та странка дошла на власт у Краљеву без посла било 14.000 људи, а данас је без посла само 5.500 људи, као и да је просечна плата била 290, а сада 606 евра.

Председник Вучић је рекао да и даље није задовољан, али да се ствари крећу у добром смеру. "Биће све боље и зато не смемо да станемо", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић је додао да ће СНС и после избора наставити са улагањем, изградњом у образовне и здравствене институције, али и изградњу и реконструкцију инфраструктуре.

"Данас сам видео да у Општој болници у Краљеву нема гастроскопа и колоноскопа. Питам се је ли могуће да такве јефтине ствари немамо. И добиће их колико за два или три дана. Јер неко мора да покаже бригу, неко мора да води рачуна о таквим стварима. Неко мора да брине за људе у овој земљи. Ми смо показали да умемо то да радимо, али морамо много боље и много више да бринемо о људима", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао да људи желе да виде напредак и прогрес и да знају ко улаже у развој земље.

"Знају људи ко је изградио и аутопут Милош Велики. Знају људи ко гради Моравски коридор, а ко га није градио. Знају људи ко гради болнице, клиничке центре. Знају људи ко је упошљавао људе, а ко је отпуштао људе. Знају људи ко је катанчио фабрике", поручио је председник Вучић.

Нагласио је да људи хоће пажњу.

"Хоће да виде бригу, зато људи покажите ту бригу према нашим људима и према нашем народу. Изађите из општинских аутомобила и разговарајте с људима. Разговарајте с људима", поручио је председник Вучић.

На опаску из публике да они то неће, председник Вучић је одговорио да хоће или их неће бити ту.

Како је рекао, избор је једноставан.

"Неки се заклињу да неће са њима. Неки ћуте, а сад су сви отворили карте и кажу удружићемо се против Вучића. Не удружују се они против мене. Као када говоре за моју мајку да је неморална, за мог оца да ми није отац, за моје дете да не постоји и да то није моје дете. Не вређају они моју породицу. Они вређају сваку вашу мајку, оца свакога од вас, свако дете у Србији, јер им је такав однос према породици, деци и родитељима", поручио је председник Вучић.

Нагласио је да зна да ће се сви из опозиције ујединити и тражити да неко други буде премијер.

"Па да воде политику распада Србије, да воде политику разарања Србије. А нама је потребна стабилност и у међунационалним односима. Нама је потребна стабилност у смислу да и Мађари, и Бошњаци, и Роми, и Русини, и Румуни, и Словаци осећају ову земљу као своју. Потребна нам је храброст у међународним, али и памет и мудрост у међународним односима. Потребна нам је борбеност да сачувамо интересе земље, али да градимо земљу", поручио је председник Вучић.

С друге стране, како је рекао, највећа снага листе "Србија не сме да стане" су људи и брига о људима.

"И зато, где год идем, увек обиђем по неку породицу из места у које долазимо, да чујем од људи како живе, да осетим њихов пулс. Да видим шта је то све што ми морамо да урадимо, да не слушам политичаре и функционере шта ми говоре, већ да чујем обичан народ шта ми каже", рекао је председник Вучић.

Поручио је да ће 2027. године просечна плата бити 1400 евра, а пензија и минималац 650 евра, и да је то неупоредиво боље него што је било пре десет година.

Како је рекао, тек када су напредњаци преузели власт снимљен је филм о Јасеновцу, булевар у Београду је добио име Јунака са Кошара.

"Они су ћутали су као заливени, ишли около, извињавали се, испоручивали килограм српског меса за празна обећања, говорећи како ћемо да живимо боље, а сутрадан затварали фабрике. Овде у Краљеву све што је могло да се затвори од Магнохрома па надаље, све су затворили и закатанчили. И баш их је било брига, ни извините нису рекли и никада то неће рећи", рекао је председник Вучић.

Додао је да је за његову листу важно да покажу бригу према мајкама, пензионерима.

"Пензионери ће за пет дана добити 20.000 динара и знам да им неће то поправити много стандард, али је то знак пажње, то је знак љубави према онима који су нам дали све, своје стрпљење, своју трпељивост, свој рад, све", рекао је председник Вучић.

Додао је да опозиција прича о корупцији, а да је, како је рекао, опљачкала Србију док су били на власти.

"Најгори у Србији, они који су опљачкали ову земљу. Они који вам кажу поносни смо што сам зарадио док сам био на власти. Поносан сам што сам зарадио 619 милиона евра. Сам је толико пријавио. А што нико од вас није зарадио 619 милиона евра? Водили би земљу као што су је водили тих 12 година", поручио је председник Вучић.

Подсетио је да је тада проглашено тзв независно Косово, а 85 земаља га је признало, док је за време актуелне власти 28 земаља повукло признање Косова.

"Па ко је бољи ту? И Црна Гора отишла је од нас, 500.000 људи је остављено без посла. Данас је званично запослено 550.000 људи више него што је било пре 10 и 11 година", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић је указао на важност избора и оценио да је све у томе какво руководство грађани изаберу.

"Ви сте власници своје будућности. Сваки ваш глас доноси одлуку о томе како ће вам дете живети, како ћете ви живети, како ће ваши родитељи, како ће ваши супружници живети. И зато вас молим да се боримо. Да се боримо", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић је додао да избори нису питање странака, већ питање Србије.

"Ја сам веран и лојалан члан Српске напредне странке. И као што видите, нисам се склонио од наше странке откад нисам председник. Ја сам члан странке и волим ту странку. Али ово није питање странака. Ово је питање Србије. Ово је питање наше једине земље коју имамо", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је навео да прати истраживања и да по њима опозиција има све мање гласова, али је додао да листа "Србија не сме да стане" мора да настави да ради марљиво и да се бори за сваког човека.

"Покажите пажњу према људима. Негде нешто нисмо стигли да урадимо, стићићемо и урадићемо. Погледајте људи, молим вас ипак шта је то што смо успели да направимо у претходном периоду. Разговарајте се људима, разговарајте са народом, покажите им да сте ви народ, а не да хоћете да се одвојите од народа као што су се они одвојили од народа па презиру нас", поручио је председник Вучић.

На крају, председник Вучић је истакао да Србија не сме да стане и да листа иде на победу 17. децембра на изборима.

Извор: Танјуг/Служба за информисање СНС/ТВ Вести

Извор: Танјуг/Служба за информисање СНС/ТВ Вести