Вести

ВУЧЕВИЋ: СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА НАСТАВИЋЕ ДА РАДИ У ИНТЕРЕСУ СРБИЈЕ

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић изјавио је да је Видовдан важан датум и празник за српску историју.

Председник Вучевић истакао је, на скупу Српске напредне странке, којим је обележен Видовдан, да је скуп повод да се види каква ће Србија бити данас и каква ће бити сутра, као и да ће Српска напредна странка да се залаже да Србија сачува своју независност и да настави економски да напредује.

Скупу је присуствовао и председник Републике Србије Александар Вучић, коме се Вучевић захвалио на подршци и рекао да ће Српска напредна странка "бити први вагон" за Покрет за државу који ће предводити председник Вучић.

"Ми као странка морамо да препознамо сигнале. Наша странка ће бити прва до вас када оснујете Покрет за државу Србију. Да СНС разуме суштину и идеју, иницијативу тог пројекта и програма који ће се писати, јер то није затворена књига. То је позив за све који воле Србију, који воле нашу заставу, грб и певају нашу химну, поштују све друге. И ту председниче Републике Србије Александре Вучићу знајте да тај први вагон, најпунији и најбројнији поред вас као локомотиве у том Покрету биће ваша и наша Српска напредна странка", рекао је председник Вучевић.

Председник Вучевић рекао је да СНС мора да се немилосрдно бори са свим "црним облацима" који су се надвили над нашом државом као што се бори председник Србије Александар Вучић и да је то "мисија и циљ и позив СНС".

"СНС мора увек да стане и брани интересе државе испред страначких интереса, као и до сад и у том правцу ће и наставити", додао је председник Вучевић.

Према његовим речима, притисци на Србију биће све већи, поготово по питању Косова и Метохије и региона и да се Србији неће дозволити да води своју политику.

Председник Вучевић рекао је да верује у политку СНС и председника Србије и да је заједнички циљ да поштујемо друге, али и да штитимо своју независност.

"Много пара, моћи, биће уложено да се изврши дестабилизација Србије, неће бити увек видљиво, као притисци по питању Косова и Метохије или ревизији Дејтонског споразума, просто условљавање Србије да не мисли својом главом, него да јој неко други говори шта да ради. Ми као странка морамо да будемо способни и истрајни да препознамо те сигнале", додао је председник Вучевић.

Председник Вучевић поручио је да СНС шаље снажну подршку српском народу на северу Косова и Метохије, не само на Видовдан, већ сваки дан и да је са њима.

"Шаљемо подршку ухапшенима у терористичким акцијама, да смо уз њих и да неће бити никакве издаје, да ће СНС подржати председника у напорима да заштити Србе на Косову и Метохији, да чувамо све Србе, да градимо путеве и пруге, школе, болнице, јачамо војску и полицију, улажемо у здравство, културу и спорт. Да не изгубимо трку у жељи за тим, да не изгубимо право на будућност, а истовремено да сачувамо националне интересе", поручио је председник Вучевић.

Истакао је да ће окупљање на Видовдан бити традиција странке, јер је СНС једна "велика породица" која ће наставити да ради у интересу Србије.

"Нека нам је на понос љубав, вера и нада према Србији", поручио је предедник Вучевић.

Извор: Танјуг