Вести

Вранешевић: Обреновчани ће бити домаћини на шестим међународним сусретима

Фестивал народног стваралаштва и фолклорне традиције „Међународни сусрети у Обреновцу" почео је синоћ свечаним дефилеом фолклорних ансамбала главним обреновачким улицама.

На фестивалу учествује пет домаћих културно-уметничких друштава и четири ансамбла из иностранства. У Обреновцу ће до 12. августа боравити око 300 учесника из Пољске, Турске, Грчке и Словеније.

Учесници су након дефилеа одржали концерт на Градском тргу где су представили своје националне игре и музику.

Међународне сусрете је отворио заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић.

- Обреновчани ће наредних неколико дана бити домаћини на нашим шестим међународним сусретима. Међународни карактер потврђује чињеница да ће са нама наредних дана бити уметници из Пољске, Грчке, Турске и Словеније. Добродошли у Обреновац. Ово је отворена средина, град у који често долазе спортисти и привредници из целог света и част нам је да је и уметност нашла своје значајно место. Упознајући Обреновац имаћете прилику да упознате Србију, наше врлине и мане. Још једном добродошли и у следећим данима уживајте уз игру, песму и лепо време - рекао је Вранешевић.

На фестивалу учествују и представници општина и привреде земаља учесника. За њих ће бити организована промоција Обреновца и његове привреде, а биће организована и посетаПД „ТЕНТ" и обреновачким манастирима.

Свечано затварање фестивала предвиђено је концертом на Градском тргу 12. августа у 20.30 часова.

Организатор и покровитељ манифестације је Градска општина Обреновац.