Вести

Вранешевић: Наставак радова на асфалтирању улица у Обреновцу

Данас су у улици Проте Матеје Ненадовића почели радови на крпљењу ударних рупа машинским уклањањем асфалта. Радове је обишао заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић и том приликом најавио наставак радова на асфалтирању улица у Обреновцу.

- Радове на уређењу обреновачких градских улица настављамо радовима у улици Проте Матеје Ненадовића. Радови ће се изводити од скретања са Немањином улицом, па све до Забрешких партизана. Ту ће бити саниране само ударне рупе које су представљале сметњу за нормално одвијање саобраћаја. Укупна вредност ових радова је око милион динара. Ово је само прва помоћ у смислу санирања ове улице, јер то је оно што у овом тренутку можемо да урадимо у сарадњи са предузећем „Београдпут". Наредне године планирамо да комплетну санацију ове улице убацимо у озбиљан план који ће подразумевати и машинско скидање и два слоја асфалта, како би ова улица добила своју пуну форму. Ми ћемо у наредна два дана почети радове и у Доситејевој улици. Вредност тих радова је 6.500.000 динара. „Београдпут" ће извршити санацију рова у дужини целе улице, ширине једног метра, а затим ће скинути остатак асфалта и урадити машинско пресвлачење у дужини од 600 метара. Даље радове у Обреновцу настављамо санацијом улице Владике Николаја Велимировића и улице Ивана Штагљара. Паралелно са санацијом градских улица радиће се на и санацији сеоских улица. У Пољанама је пут у јако лошем стању и он ће се радити од надвожњака у Бргулама до школе и ту ће бити уложено 4.500.000 динара. Радићемо и пут у Дрену, Кртинску од Ратара и крак за Кртинску, а вредност тих радова је скоро пет милиона динара. Затим Орашац-Илића крај и даље ка реци Вукићевици и та инвестиција износи око 3,3 милиона динара. То су све радови које ћемо завршити до септембра. Oд септембра очекујемо нови ребаланс буџета Дирекције за саобраћај, тако да ћемо даље наставити са санирањем обреновачких улица и улица по селима које су у надлежности „Београдпута".

Члан Већа градске општине Обреновац Славко Берић рекао је да је Град Београд одвојио 100 милиона динара за санацију улица на територији Градске општине Обреновац, а све у циљу да се улице врате у стање какво је било пре мајских поплава прошле године.