Вести

Вранешевић: Данас је историјски дан за Обреновац

Од данас је на снази нови тарифни систем у јавном градском превозу којим се, уместо два независна тарифна система, ИТС1 и ИТС2, уводи јединствени интегрисани тарифни систем са четири тарифне зоне. На овај начин грађанима се омогућава да истом картом користе и линије „Ласте” и линије ГСП-а, без доплате.

Заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић рекао је да се применом новог тарифног система исправља деценијска неправда којом су грађани Обреновца били сврставани у грађане другог реда.

- Данас је историјски дан за Обреновац, не само због смањења цене карте, већ зато што Обреновац постаје део јавног превоза града Београда. Ми од данас имамо градски аутобус. То ће бити видљиво почетком следеће године када потпуном интеграцијом у систем аутопревозник „Ласта'', који врши услугу превоза, обоји своје аутобусе у црвено. Нећемо се овде зауставити. Желимо да побољшамо услове превоза, тако да ће новим тендером за линије на овим релацијама бити предвиђено да сви аутобуси имају клима уређаје и бројаче путника за квалитетнији превоз и већи комфор. Наредна иницијатива општине Обреновац усмерена је на укидање наплате перонских карата - рекао је Вранешевић и додао да очекује да ће то бити остварено до краја ове године.

Од данас ће грађани дневне карте моћи да купе само на киоску као неперсонализоване папирне смарт картице и период важења карте почиње моментом куповине. Дневна карта се раније могла купити и у возилу преко валидатора неперсонализованом пластичном смарт картицом, с тим што приликом куповине у возилу важење карте почиње да тече од момента прве валидације. Почела је замена табли на стајалиштима, где ће свака зона бити обележена посебном бојом, а до краја октобра ће бити постављене табле на свим стајалиштима у зони 1 и 2, као и на главним правцима ка приградским насељима (Обреновац, Лазаревац, Младеновац, Сопот). Међутим, путници ће у возилу преко валидатора добити информацију о зони у којој се налазе, с обзиром на то да ће се боја на валидатору мењати у зависности од зоне и то: 1. зона – црвена, 2. зона – наранџаста, 3. зона –зелена, 4. зона – плава.

Цене претплатних карата