Вести

Води се брига и о очувању старих објеката Дома здравља

Поред тога што се приводе крају радови на изградњи новог крила ”Д” Дома здравља ”Обреновац”, руководство ове установе је успело да очува и старе објекте. Наиме, завршени су радови на замени крова на објекту у којем се налазе управа, стоматологија, педијатрија и апотека.

Дом здравља је данас обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је након обиласка радова присуствовао акцији уклањања графита са старих објеката.

– С обзиром да се уређење комплекса Дома здравља приводи крају ја бих апеловао на све суграђане, да ову лепу зграду и да ову претходну зграду која је такође лепа, јесте стара али је лепа, да је не ружимо са графитима и да чувамо лепоту нашег Обреновца – апеловао је Чучковић и додао да је цео комплекс покривен видео надзором.

– Нећемо само да молимо, већ ће новчано и жестоко бити кажњени починиоци или њихови родитељи ако су малолетници у питању. Лепота Обреновца се види са крова новог објекта, а нови објекат треба да буде на понос свих Обреновчана – закључио је Чучковић.

– Поред тога што радимо ново крило Дома здравља, трудимо се да очувамо и старе објекте. Стари објекат је годинама прокишњавао, имали смо проблеме, јер некада у кишним данима због влаге нисмо ни могли да употребљавамо стоматолошку опрему – казао је директор ове установе, др Обрад Исаиловић. Он је додао да ће се обновити и возни парк са два нова санитетска возила са комплетном опремом за траспорт најтежих болесника, као и са још 5 путничких возила за вожњу пацијената са хемодијализе.

Др Раде Милошевић начелник Службе за хитну медицинску помоћ је истакао да је 99 одсто радова на новом објекту завршено.

– Тренутно се уређује простор околних зелених површина и прилаза. За 5 до 7 дана очекујемо да кренемо са намештањем објекта, купљена је нова опрема, нови намештај, кревети су прилагођени свим врстама корисника, имају електроподешавање висине, тако да могу и тешко покретни пацијенти и они са инвалидитетом да се лагано смесете на њих. Поред сваког кревета биће комплетна опрема од ЕКГ-а, аспиратора, инхалатора, дефибрилатора то ће све бити везано у један централни мониторинг и биће ниво А као у урегентним јединицама великих болничких центара – казао је Милошевић и нагласио да ће кадар који користи опрему додатно бити обучен како би могао да се носи са новим технологијама и да услуге које пружа пацијентима заиста буду на високом нивоу.

Подсећамо да је планирано да у ново крило, укупне површине 2000 квадрата, буду смештене хитна служба, служба за здравствену заштиту одраслих и служба за кућно лечење.