Вести

Весић обишао радове на изградњи канализације у Звечкој

Заменик градоначелника Горан Весић, заједно са председником општине Обреновац Мирославом Чучковићем, обишао је данас радове на изградњи канализације у обреновачком насељу Звечка. Весић је том приликом подсетио на то да се последњих година доста улаже у ово насеље, што је допринело побољшању квалитета живота људи.

– Овде је било много проблема, јер није лако живети без канализације, јавног превоза, с лошим путевима и без школе. Последњих неколико година ствари се мењају због тога што Град располаже с више новца и у читавој земљи има више инвестиција. Да тога нема, не бисмо ни имали новца за ова улагања – рекао је Весић, подсећајући на то да инвеститори плаћају накнаду за грађевинско земљиште, од чега се прави канализација, путеви, школе и све што је грађанима потребно.

Свега тога не би било, додао је Весић, да председник Вучић не разговара са светским државницима и да не доводи бројне инвеститоре у земљу. Осим градње, инвеститори доприносе и отварању нових радних места и обезбеђивању више новца за решавање проблема. Зато се наша земља подиже. Сви заједно делимо исту судбину, а она је последњих година добра, оценио је Весић.

– Посебно сам поносан на то што ће у Звечкој након реализације овог посла остати мали број кућа без канализације, али и то ћемо да решимо, јер решавамо проблем по проблем – истакао је Весић.

Он је грађанима Звечке још једном поручио да је свака политика добра ако је добра за људе.

– Суштина је да у сваком месту сваке године буде понешто боље. У Звечкој је засигурно данас боље неко пре пет година, али за годину дана опет мора да буде боље него данас. Докле год је тако, та политика је добра – нагласио је Весић.

Председник општине Мирослав Чучковић подсетио је на то да је заменик градоначелника Горан Весић посетио бројне месне заједнице, заједно са руководством те општине, те да су оне данас много лепше и комфорније за живот.

– Једна од њих је данас у „блату”, али за неколико месеци овде ће бити урађена канализација, а потом и грејање. Потписали смо пројектовање треће магистрале, тако да ћемо „шабачком џадом” испратити отпадне воде ка фабрици за прераду отпадних вода, а допратити топлу воду у домове – истакао је Чучковић.

Инвеститор је Општина Обреновац, посредством ЈКП „Водовод и канализација”, а улагања износе око 103 милиона динара. Директор овог обреновачког предузећа Бранко Матић прецизирао је да је реч о изградњи недостајуће канализационе мреже на потезу Шабачког пута, то јест од Улице 14. октобра до надвожњака у Звечкој, у дужини од приближно три и по километра. Градиће се цевоводи и са једне и са друге стране Шабачког пута, а пројекат подразумева и изградњу црпне станице, након чега ће бити изграђена и секундарна мрежа. Рок за завршетак је 210 дана.

У протекле четири године, ово предузеће изградило је око 40 километара канализације и око 20 километара водоводне мреже, а наставиће са сличним пројектима, поручио је Матић.

Један од захвалних житеља Звечке Драган Исаиловић указао је на поверење које грађани имају у председника Вучића, као и у руководство Града и Општине, да ће радови бити реализовани у датим роковима.

– Председник општине говорио је о потреби да се изгради топловод, што је такође веома важно, јер овде се 2.300 домаћинстава греје путем индивидуалних ложишта. На тај начин биће решен велики еколошки проблем – истакао је он.

Догађају су присуствовали председник СО Обреновац Мирко Вранешевић, чланови Општинског већа и в.д. директора ЕПС-а Милорад Грчић.