Вести

Успостављена нова аутобуска линија 914

У Обреновцу је успостављена нова аутобуска линија 914, чиме су мештани обреновачких насеља Бело Поље и Шљивице по први пут добили јавни саобраћај. Нова линија је од 1. октобра продужена и у новом делу трасе од улице Милоша Обреновића, тако да сада саобраћа и улицама Тамнавска и Белопољска. Међу првим путницима који су обишли трасу нове линије били су Заменица председника Скупштине града Београда Андреа Радуловић, Директор Дирекције за јавни превоз Угљеша Митровић и председник ГО Обреновац Мирослав Чучковић.

 

 

Мирко Вранешевић, заменик председника општине Обреновац, казао је:

- Када смо размишљали о проширењу постојеће мреже градског превоза који саобраћа у урбаној зони града, носили смо се мишљу да треба да ставимо у функцију новоизграђену улицу Краља Александра Првог. То је било логично, тако да смо линију усмерили у правцу те улице, јер се тамо налазе Техничка школа, Герентолошки центар , насеље Тополице, извор топле бањске воде, базени, као и спа центар у изградњи. Та линија наставља улицом Тамнавском која ће, завршетком четврте фазе изградње обилазнице, представљати обилазницу око Обреновца. Највећу корист имаће грађани насеља Шљивице и Бело Поље, где постоје три станице, код Вашаришта, иза Бање и код новог храма у Белом Пољу. Даље се линија креће уобичајеном трасом кроз центар града и улицом Краља Петра Првог одлази до ауто базе где се окреће и поново наставља да саобраћа кружно. Морам да нагласим да ово не бисмо успели без сарадње са Дирекциом за јавни превоз града Београда и Секретаријатом за саобраћај. Од 1. октобра Обреновац има нови тарифни систем превоза и грађани Обреновца више нису грађани другог реда. Последњих двадесетак година постојали су многи апели и петиције грађана, покушавања и скретања пажње на овај проблем. Тада људи који су одлучивали у Граду Боеграду нису имали толико слуха за те проблеме. Овим исправњамо ту неправду и грађани Обреновца сада имају потпуно коректне и еквивалентне услове као и грађани који живе у самом центру Боеграда. У току је и иницијатива за укидање перонских карата и у току су преговори. Цена карте на линији 914 је 89 динара и временски је ограничена и вађи 90 минута од валидирања у самом возилу - рекао је Вранешевић.

Новом линијом ЈЛПП-а бр. 914 (АС Обреновац-Базeни-Аутобаза) се јавни саобраћај успоставља у делу новоизграђене уличне мреже улица Краља Александра Првог и Забранска. Линија ће бити продужена и у новом делу трасе од улице Милоша Обреновића и саобраћаће улицама Тамнавска и Белопољска, чиме ће јавни саобраћај по први пут бити успостављен у овом делу насеља Бело поље и Шљивице. Линија ће у смеру од АС Обреновац ка насељу Рвати и аутобази „Ласта“ саобраћати улицама: АС Обреновац - краља Александра Првог – Забрански пут – Тамнавска – Белопољска - Милоша Обреновића – краља Петра Првог – Немањина – Аутобаза „Ласта“, док ће у супротном смеру линија из улице краља Петра Првог саобраћати даље улицом Вука Караџића поред ГО Обреновац, затим улицама Љубе Ненадовића и Белопољска и даље редовном трасом поред базена и купалишта до АС Обреновац. На линији бр. 914 биће успостављена нова стајалишта: „Базени“ - у улици Забранска, након кружног тока са улицом Милоша Обреновића, „Купалиште“ и „Насеље Дудови“ у улици Краља Александра Првог, „Вашариште“ – у улици Тамнавска, у зони расксрнице са улицом Мајора Небојше Тепавца, „Стара бања“ у зони расксрнице са улицом Колубарска и „Црква“ у зони расксрнице са улицом Белопољска.На осталом делу трасе линија ће користити редовна стајалишта у улици краља Петра Првог и Немањина.

Линија бр. 914 ће остваривати дневне поласке у следећим терминима:

- са аутобуске станице: 6:45, 9:00, 12:35, 14:45, 17:00, 18:50, 20:50, 22:20

- из аутобазе „Ласта“: 9:35, 12:55, 15:05, 17:20, 19:10, 21:10, 22:40.