Вести

Успех ученика Техничке школе на републичком такмичењу младих заваривача

Ученици Техничке школе у Обреновцу постигли су сјајне резултате на републичком такмичењу младих заваривача које је јуче одржано у Лазаревцу.
Милорад Грчић је рекао да ће ови млади таленти добити прилику за запослење у огранцима Електропривреде Србије.
- Сматрам да је ово добра пракса и сматрам да Обреновчани заслужују да се та пракса настави поготово због развоја Обреновца који је очекиван у наредним годинама. Такође, сматрам да општина Обреновац има обавезу да се бави мотивацијом младих људи поготово младих људи који желе да се баве занатским делатностима, којих је, нажалост, све мање и мање – рекао је Грчић.
На такмичењу је учествовало укупно 15 средњих школа, а запажене резултате постигли су обреновачки ученици Александар Стаменић, Данијел Деспотовић, Стефан Васић, Јован Тодосић и Властимир Васић.
У заваривању тик поступком прво место освојио је Стефан Васић, ученик Техничке школе у Обреновцу.
- Ово је велики успех за мене, само такмичење није било усмерено само на заваривање, већ смо морали и да обрадимо предмете које смо заваривали. Као награду сам добио апарат за заваривање који ће ми користити у даљем образовању и у будућем послу – рекао је Васић.
Директорка Техничке школе, Рајка Бабић се захавлила ученицима на уложеном труду, јер су све време јесењег распуста вежбали.
- Желим да се захвалим и онима који су нам изашли у сусрет, првенствено онима који су примили ученике на праксу, а то су ''Прва искра – наменска'', Фирма ''Монт доо'', ''Веркуп Шарбане'' и ''Стрелит 90'' – истакла је Рајка Бабић.
Никола Шормаз из Друштва за унапређење заваривања Србије је рекао да ће са овог такмичења покушати да пошаљу представнике Србије на светско такмичење у Пекингу следеће године.
Борис Ивковић директор ЈКП Топловод ''Обреновац'' је рекао да је то предузеће пре неколико година било један од иницијатора првог такмичења у заваривању које је одржано у Обреновцу.
- То је више од такмичења, то је пример како привреда и образовање треба да срађују. Сврха образовања је да формира кадар који ће брзо да се запосли у привреди – казао је Ивковић.
Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да ће општина додатно новчано наградити ове ученике и додао је да ће овакав модел запошљавања младих бити преписан и при отварању нове фабрике Меи Tа у Баричу где ће предност при добијању посла имати млади таленти.