Вести

Ускоро наставак изградње водоводне мреже за месну заједницу Стублине

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је са својим сарадницима обишао месну заједницу Стублине. Он је у Николића крају у домаћинству Зорана Николића желео лично да најави наставак изградње водоводне мреже у тој месној заједници.

– Следеће недеље, 13. јуна се креће са радовима ка Убу, комплетно Ваљевским путем, и то је процес који пружа могућност да се водом снабде свако домаћинство, да се дође до последње куће у Вукићевици, да се из Шевара дође до Дрена и Орашца, и да се затвори круг преко Љубинића – рекао је Чучковић у разговору са мештанима и истакао да је основни циљ општинског руководства увођење воде, канализације, градња путева као и изградња грејања где год је то могуће.

Директор ЈКП ,,Водовод и канализација” Бранко Матић је објаснио да су средства за изградњу обезбеђена ребалансом буџета на последњој седници Скупштине општине.

– Ми смо пре овог посла испројектовали све секундаре у Стублинама, добили грађевинску дозволу и сада ћемо покушати да у току ове године што више тих споредних улица урадимо, што сами што уз ангажовање спољних извођача. У Стублинама већ постоји изграђен примар од центра села ка Пироману до обданишта и назад ка Обреновцу до скретања за гробље. План је да одвојимо средства и урадимо још један недостајући део примара ка Обреновцу и све секундаре. Секундари подразумевају све бочне сокаке који се наслањају на главне улице где већ постоји примарна водоводна мрежа – објаснио је Матић и додао да су услови за прикључење на водоводну мрежу поседовање копије плана парцеле, грађевинска дозвола или доказ да је објекат легализован.

Петар Петровић, председник Савета месне зaједнице је потврдио да је интересовање за прикључење на водоводну мрежу веома велико и да преко 90 одсто мештана планира да поднесе захтев.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић је исткао да ће у наредних неколико година бити исправљена вишедеценијска неправда према селима на територији општине Обреновац која у 21. веку немају воду.