Вести

Уређење потока Буковa Јаругa у улици Аце Тешића

У улици Аце Тешића у месној заједници Барич изводе се радови на уређењу потока Букова јаруга. На овом простору ради се детаљна регулација, бетонска облога у дужини од 150 метара. Комплетни радови биће завршени у наредне две недеље.

-Овај простор је пре само неколико месеци представљао ругло. Данас имамо другачију слику. Ови радови су веома значајни, првенстевно ради заштите постојећег моста који је реконструисан пре две године као и због заштите мештана од бујичних вода – рекао је Дејан Камбер, саветник председника Градске општине Обреновац и подсетио да је на том простору активно клизиште, те ће се овим радовима смањити одрон земљишта.

Члан Већа Градске општине Обреновац Предраг Јовановић истакао је да овај пројекат представља значајну превенцију за мештане Барича.

-Пре пар месеци овде смо имали канал затрпан смећем и свиме што наши суграђани нажалост бацају. Изузетно је важно што је са нама данас председник општине Барајево, то говори да смо стално у контакту са општинама са којима се граничи Обреновац. Подсетићу да смо у претходном периоду имали и састанак са општином Чукарица ради изградње ретензије у Великој Моштаници – додао је Јовановић.

Обиласку радова присуствовао је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић заједно са председником општине Барајево Слободаном Адамовићем.