Вести

Уређен простор око дома у центру Стублина

Савет месне заједнице Стублине уредио је простор око дома у центру Стублина, као и парк који се налази уз само зграду. Председник Савета месне заједнице Петар Петровић рекао је да је ограда сређена и префарбана.

- Велике капије су замењене, а три мале капије којих није било су стављене. Бивша зграда аутобуске станице је окречена, сређен је кров и више не прокишњава, а стављени су и нови олуци. Такође, пијац који је био руиниран је стављен у функцију. Више нећемо имати проблем са уличним продавцима, јер ће они имати своје место да безбедно продају своју робу. Оно што смо такође урадили је видео надзор око целог дома и самим тим смо повећали безбедност свих посетилаца парка. У плану је да урадимо осветљење и посадимо неколико стабала и онда ће центар Стублина добити потпуно нови изглед како смо и обећали - казао је Петровић.

Председник Скупштине градске општине Обреновац Ђорђе Комленски рекао је да је задовољство видети овакве светле примере.

- У Стублинама су резултати једног посвећеног Савета евидентни. Питање безбедности није само питање да неко безбедно прошета кроз овај парк, него како ће овај парк изгледати у будућности. Убеђени смо да ће мере које су подстакнуте, попут видео надзора, ангажовања полиције, сутра комуналне полиције, дати да убудуће немамо руиниране паркове и споменике и да свако своје дете може послати у центар Стублина, или било ког села, да тамо безбедно проводи време са својим вршњацима - додао је Комленски.