Вести

У току су завршни грађевински радови на реконструкцији тротоара у месној заједници Дудови и у Улици Саве Ковачевића

У току су грађевински радови на санацији тротоара широм општине Обреновац. Данас су представници Градске општине Обреновац и директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Милан Марошанин обишли радове на реконструкцији тротоара у Дудовима и у Улици Саве Ковачевића.

Марошанин је приликом обиласка грађевинских радова, истакао да се исти обављају по утврђеној динамици, па се ускоро очекује уређен тротоарски простор у месној заједници Дудови и у Улици Саве Ковачевића.

– Градска општина Обреновац у сарадњи са Јавним предузећем за изградњу Обреновца већ дужи временски период ради на санацији, реконструкцији и изградњи тротоара на територији општине Обреновац. Испројектовано је преко 5,5 километара тротоара које је потребно санирати. Током 2019. године урађени су тротоари у дужини од 2.148 метара. На месту где смо ми стали, Град Београд је наставио са радовима. Санација тротоара коју изводи ЈП ”Путеви Београда”, почела је у фебруару ове године и то од Улице Цара Лазара према Јавном комуналном предузећу ”Обреновац” – навео је Марошанин.

Према речима директора Јавног предузећа за изградњу Обреновца, ово преузеће је током прошле године, урадило пројектну документацију за санацију комплетне тротоарске мреже у месној заједници Барич. Радови су почели, међутим временски услови и број радника који је смањен услед погоршања ситуације изазване епидемијом вируса корона, довели су до успоравања радова. Очекује се, да се на овом простору у скорије време настави са радовима у пуном капацитету, такође надлежни најављују наставак грађевинских радова у Улици Александра Аце Симовића.

Мирко Вранешевић, председник Комисије за безбедност у саобраћају општине Обреновац истакао је да ће се реконструкцијом тротоара у месној заједници Дудови, око Основне школе ”Посавски партизани”, безбедност деце која иду у ову школу подићи на виши ниво.

– Поред веће безбедности деце која свакодневно иду у школу, санација тротоара допринеће бољем изгледу амбијенталне целине. Дудови, као насеље које гравитира ка самом центру града, представља засебну целину и свакако ће ово уређење тротоара допринети квалитету живота наших суграђана који живе у овом делу града – рекао је Вранешевић.

Милош Станковић, члан Већа општине Обреновац истакао је да ће се грађевински радови на изградњи и реконструкцији тротоара наставити и у наредном периоду и то према захтевима у којима су исказане потребе грађана.

– Грађевинска сезона је у току, уређују се пешачке стазе на целој територији општине Обреновац. У току су радови на озбиљној реконструкцији у Улици Саве Ковачевића, будући да је овај део пешачке стазе веома важан у свакодневном функционисању грађана. Такође, важно је истаћи да ће се ови радови наставити где год буде било потребе – навео је Станковић.