Вести

У току су радови на реконструкцији тротоара у месној заједници Барич

У току су радови на реконструкцији тротоара у месној заједници Барич. Грађевински радови се обављају дуж Обреновачког пута на деоници дугој 4 километра. Према речима надлежних тротоар ће бити реконструисан у пуној дужини, на местима на којима нема зацевљења и канала, тачније на оним местима где су техничке могућности такве да се може одмах почети са радовима. У овој фази грађевинских радова биће реконструисан тротоар са десне стране главног пута. Данас су радове обишли представници Градске општине Обреновац.

Мирко Вранешевић, председник Комисије за безбедност у саобраћају општине Обреновац истакао је да су након дужег временског периода лоших услова на самом тротоару, отпочели радови на његовој реконструкцији .

– Данас смо у Баричу, урадићемо коначно реконструкцију тротоара кроз главни пут. То је само почетак онога што ће бити урађено, а односи се на изградњу тротоара у овој месној заједници. У овој фази радова, планирано је да се реконструише десна страна главног пута од Београда ка Обреновцу, у пуној дужини и пуном профилу на месту где је ситуација чиста, односно где нема зацевљења и канала, што значи да се са техничке стране може одмах приступити послу. Промениће се старе бехатон плоче којима готово није било могуће ходати, што најбоље знају становници Барича. Сада ће ту бити нове бехатон плоче, баш онакве какве су постављене у самом центру Обреновца – објаснио је Вранешевић.

Он је навео да је изградња овог тротоара од велике важности за становнике Барича, будући да се истим свакодневно креће велики број деце која одлазе у школу, али и сви остали становници Барича чији број није занемарљив, јер је како он каже Барич по броју становника једна од највећих месних заједница која се налази на територији општине Обреновац.

Вранешевић је објаснио којом ће се динамиком у наредном периоду изводити грађевински радови на простору месне заједнице Барич.

– Након ове фазе радова, касније настављамо тамо где је ситуација мало компликованија, на местима где постоје зацевљења, где ће бити потребни неки обимнији радови, а наравно радови на изградњи канализационе мреже биће усклађени са радовима на реконструкцији тротоара – рекао је Вранешевић и додао да је у току пројектовање канализационе мреже, а да се почетак грађевинских радова у пуном капацитету очекује наредне календарске године.

Милош Станојевић, члан Већа општине Обреновац приликом обиласка радова истакао је безбедносни аспек као најзначајнији.

– Изградња тротоара у Баричу, али и у самом Обреновцу веома је значајна за све становнике, посебно из безбедносних разлога, поред овог пута велики број деце пролази одлазећи у школу. Након изградње овог тротоара у Баричу, дуж Обреновачког пута, очекује нас изградња тротоара дуж Баричке реке, која је једна од најфреквентнијих улица у Баричу – рекао је Станојевић.

Бранко Мрђа, председник Савета месне заједнице Барич овом приликом указао је на значај који имају уређени тротоари, за све становнике Барича.

– Надамо се да ће ускоро започети изградња тротоара и на осталим путевима у Баричу, да бисмо омогућили лакше кретање свима, али пре свега деци и да Барич добије онакав изглед какав заслужује – навео је Мрђа.