Вести

У току су грађевински радови на изградњи вртића у месној заједници Бело Поље

У току су грађевински радови на изградњи вртића у месној заједници Бело Поље. Након изградње овог вртића, планирани су радови на изградњи обданишта у месној заједници Барич, чиме би се на територији општине Обреновац решио проблем смештаја деце у вртиће, будући да ће изградњом нових обданишта, бити обезбеђен довољан број расположивих места, како у јасленим, тако и у вртићким и предшколским групама. Вртић у Белом Пољу имаће на располагању 200 места за упис деце различитог узраста. Наиме, предвиђене су 3 јаслене групе, 3 вртићке и 2 предшколске групе. Данас је радове обишао помоћник председника општине Обреновац Драган Блажић.

Радови се изводе у пуном капацитету, на градилишту је тренутно преко 40 радника.

– Грађевински радови се одвијају у више фаза, а посебно смо задовољни чињеницом да је више од 60% свих радова већ окончано. Неколико група радника ради истовремено, а у наредном периоду нећемо зависити од временских услова, будући да следе унутрашњи радови који ће се одвијати убрзано, брже него што је првобитно планирано – истакао је Блажић и додао да је у протеклом периоду неповољна епидемиолошка ситуација изазвана ширењем вируса корона, успоравала грађевинске радове.

Он је овом приликом најавио да је планирано опремање новоизграђеног објекта у јулу, до када ће грађевински радови бити завршени.

Ускоро почиње изградња вртића у месној заједници Барич, величине око 1800 метара квадратних са преко 200 расположивих места за упис деце.

– Радове смо убрзали и због тога што је у међувремену обезбеђена потребна документација за изградњу вртића у Баричу, а како је планирано да се крајем јула у потпуности опреми вртић у Белом Пољу, током радова на изградњи вртића у Баричу, деца из Барича биће смештена у новоизграђен вртић у Белом Пољу – рекао је Блажић и додао да се очекује, да обданиште у месној заједници Барич буде изграђено за годину дана.