Вести

У току су активности на уређењу корита Баричке реке

Настављају се активности на јесењем уређењу општине Обреновац. Надлежне службе и неопходна механизација овога пута ангажоване су на уређењу корита Баричке реке у дужини од 2,5 километара. Након ових радова, отвориће се протицајни профил и на тај начин омогућити несметано отицање воде за време обилнијих падавина.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић позвао је грађане да заједничким трудом учине, да општина Обреновац остане најуређенија општина на територији Београда.

– Нагласићу да смо очистили 1.500 метара канала Купинац, а тренутно радимо на чишћењу каналске мреже на територији месне заједнице Барич. Овом приликом позивам грађане да нам се придруже у активностима којима настојимо да уредимо и очистимо град, да нам шаљу сугестије, предоче проблеме са којима се сусрећу на свакодневном нивоу – рекао је Стојић.

Он је истакао да су радови на уређењу речних корита планирани и за наредну календарску годину. Наиме, следеће године поред активности на чишћењу каналске мреже, канала Купинац, Баричке реке, спроводиће се активности на чишћењу речног корита Тамнаве и како каже циљ је, да се на целој територији општине Обреновац у потпуности уреди каналска мрежа.

Бранко Мрђа објаснио је, да се редовно спроводе активности на делу речног корита Баричке реке, које је како каже кртично у периодима већих падавина.

– У последње време, грађани су схватили да је важно да не бацају смеће у речно корито, а Савет месне заједнице води рачуна о томе да се речни ток у што је могуће мањој мери загађује – навео је Мрђа.