Вести

У току су активности на уређењу дечијих игралишта на територији градске општине Обреновац

У току су радови на уређењу дечијих игралишта широм општине. Наиме, у овој акцији јесењег уређења јавних игралишта учешће су узели Јавно комунално предузеће ”Обреновац”, Савет за комунални ред општине Обреновац и Јавно предузеће за изградњу Обреновца. Овом акцијом планирано је да се изврше неопходне поправке постављених мобилијара и справа које деца користе, са циљем да се безбедност боравка деце на игралиштима подигне на виши ниво. Данас су дечија игралишта у градском делу општине обишли представници општине Обреновац, директор Јавног комуналног предузећа Милан Марошанин и директор Јавног предузећа за изгрaдњу Обреновца Славко Берић.

Марошанин је овом приликом истакао, да су надлежне службе Јавног комуналног предузећа у претходном периоду обишли сва игралишта на територији општине Обреновац и у складу са затеченим стањем испланирали даље радове.

– Један од послова који је у надлежности Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” јесте и одржавање дечијих игралишта и мобилијара. Направили смо планове и кренули у радове како бисмо поправили све оно што се да поправити. Међутим тамо где нисмо у ситуацији да изведемо радове, реконструкцију и санацију дечијих игралишта, те делове однећемо у круг ЈКП-а, па ћемо током зимског периода поправљати оштећене делове, а уколико и то не буде било могуће, набавићемо нове делове мобилијара – навео је Марошанин.

Како наглашава, циљ је да игралишта за децу буду довољно квалитетна и као таква безбедна.

– Када смо саставили комплетан списак неопходних радова на игралиштима, разочарао сам се због чињенице да је у протеклом периоду велики број клупа, клацкалица за децу, тобогана, уништено. Наиме, све оно што је претходно планирано да користе деца, очигледно је користио неко други. Овом приликом молим суграђане који примете овакве недостатке на игралиштима, да нам јаве, како бисмо изашли на терен и што пре санирали кварове – рекао је Марошанин.

Јавно предузеће за изградњу Обреновца својим активностима подржало је јесење уређење града.

– Поред 1446 километара некатегорисаних путева и 185 километара општинских улица којима управља Јавно предузеће за изградњу Обреновца, поверено нам је и одржавање 12 блоковских насеља. С тим у вези, у складу са потребама које су изнели председници Савета месних заједница и сугестијама суграђана, помоћи ћемо тако што ћемо, тамо где постоји потреба за додатним паркинг местима, обезбедити одређен број паркинг простора – навео је Берић и додао да су иницијативу за обележавањем нових јавних паркинг места међу првима, поднели грађани насеља Тополице.

Он је овом приликом најавио реконструкцију и изградњу нових паркинг места и у централним градским насељима.

Представници Савета за комунални ред општине Обреновац поручују да ће сва игралишта на територији општине Обреновац у наредном периоду, бити уређена.

– Имамо изузетну сарадњу са свим јавним предузећима општине Обреновац. Обилазимо сва игралишта у општини Обреновац, такође спороводимо акције уређења истих, када постоји потреба – рекао је члан Већа општине Обреновац Иван Стојић.