Вести

У току санација Улице Цара Лазара

Од 23. септембра до петка, 27. септембра, на снази је обустава саобраћаја због радова на редовном одржавању државног пута II А реда број 144, деоница Обреновац – Лончаник кроз Обреновац, у Улици Цара Лазара и то од Улице Љубе Ненадовића до Улице Момчила Калајџића Мује.

– Раскрсница код Нисове пумпе већ дуги низ година задаје главобоље учесницима у саобраћају. Ми смо пре само годину дана реконструисали саму раскрсницу у два слоја, али због радова на аутопуту и велике фреквенције тешких камиона направљени су ”кратери” код семафора – казао је Мирко Вранешевић, председник Скупштине градске општине Обреновац.

Он је истакао да ће бити замењена комплетна подлога, то јест носећи и хабајући слој асфалта и замолио све возаче да додатно обрате пажњу јер се на раскрсници налази и основна школа са највећим бројем ученика.

Вранешевић је нагласио да је алтернативни путни правац током извођења радова преко Улице Момчила Калајџића Мује, Ђачког батаљона до Љубе Ненадовића.

– Улица Ђачког батаљона је такође у фази реконструкције али није у потпуности затворена и проходна је за саобраћај – навео је Вранешевић.

Он је додао да је у Дирекцији за градско грађевинско земљиште града Београда у току израда пројекта Тамнавске улице – 4. фаза. Рок за пројектовање је 11. јануар, након чега се расписује тендер за извођење грађевинских радова. Вранешевић је објаснио да ће будућа улица излазити између тржног центра код Нисове пумпе и робне пијаце.