Вести

У току реконструкција топловодне мреже у Главној улици

У току лета ЈКП ”Топловод” на 12 градилишта изводи радове на санацијама, реконструкцијама и новим мрежама у вредности од преко 160.000.000 динара. Једно од тих градилишта у Улици Милоша Обреновића обишао је данас председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је истакао да се подједнака пажња посвећује ширењу мреже и санацијама и реконструкцијама без којих нема поузданог система нити нових корисника.

– Летње врелине сигурно нису тренутак када грађани мисле на грејање и зимску сезону, али зато смо ми ту. Пожртвовани радници топловода су посвећени и послу реконструкција постојеће мреже као и изградње потпуно нових конзума, тако да ће све бити спремно за нову сезону и што се тиче нових мрежа у Белом Пољу и Брески и што се тиче реконструкција мреже. Показало се да су до сада све реконстуисане деонице биле без иједног квара, што доказује да се улагање у реконструкције исплати, тако да ћемо са тим послом и наставити – нагласио је Чучковић.

У овом предузећу истичу да се сви радови финансирају из реалних извора финансирања, то јест сопственим средствима, без икаквих кредитних задужења.

– У Главној улици радимо наставак санације вреловодног топловода и то је друга фаза коју смо започели пре 2 године. Деоница је дуга 970 метара и санацију смо поделили у три ремонтне сезоне, сада радимо другу фазу, а остатак ћемо радити у следећеој години. Радови су значајни јер подижу капацитет грејне мреже као и подижу стабилност система. Ово је једна од најстаријих деоница, у експлоатацији је већ преко 35 година, по свим критеријумима њихов век је истекао – казао је руководилац Сектора контроле и управљања Сретен Јовичић.

Радови ће бити готови до 1. септембар што је и крајњи рок ремонтне сезоне, јер тада већ креће запуњавање система.