Вести

У току реконструкција Обреновачког пута кроз Барич

Од данас до 03.07.2019. године, изводиће се радови на стругању и асфалтирању оштећеног коловозног застора на државном путу I Б реда број 26, деоница Барич – Обреновац. У току извођења радова биће постављена одговарајућа радна саобраћајна сигнализација, а саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

Мирко Вранешевић председник Комисије за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац је објаснио да се радови изводе по плану и програму ЈП ”Путеви Србије”.

– Одавде ка Мислођину ће кренути радови на петљи за нови аутопут, али са друге стране, до ресторана ”Дубоко” ради се комплетна реконструкција коловоза. Скида се хабајући слој и кренуће скидање носећег слоја, велике гужве се стварају, јер је потребно да због радова буде отворена само једна трака. Сваког дана између 14.00 и 15.00 часова ће бити направљена краћа пауза, јер је у то време и највећа фреквенција саобраћаја на овој деоници – казао је Вранешевић.

Вранешевић је додао да ће на неким деоницама бити неопходна и потпуна обустава саобраћаја те ће саобраћај бити преусмерен на пут ка ”Базној хемији” и кроз Баричку реку. Он је апеловао на стрпљење, јер ће, како каже, саобраћај бити додатно оптерећен због отварања аутопута до Чачка који се очекује у наредних месец дана.

Вранешевић је напоменуо да стручњаци из Јавног предузећа за изградњу Обреновца са стручњацима из ЈП ”Путеви Србије” раде на пројектовању нових тротоара које ће бити урађени и са леве и десне стране коловоза.