Вести

У току радови на санацији Полицијске станице

У току је извођење радова на санацији Полицијске станице у Обреновцу која је оштећена током мајских поплава 2014. године. Радове је данас обишао заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић који је том приликом рекао да ће се бити реновирани сви делови који су били поплављени.

- Радови обухватају замену електро инсталација, уређење подова, комплетне молерске радове и замену столарије. Наша Полицијска станица ће након ових радова изгледати боље него пре поплава. То ће грађанима омогућити да послове за које им је потребно Министарство унутрашњих послова завршавају на месту на које су навикли. Један део тих послова се тренутно обавља у Хотелу „Обреновац" што код суграђана ствара потешкоће, нарочито у летњим месецима када су велике врућине или преко зиме када је поледица и хладно. Планирани рок завршетак радова је почетак марта. Због компликоване процедуре које су специфичне само за Министарство унутршњих послова није било могуће да се раније почне са реконструкцијом, али великим залагањем министра Небојше Стефановића дошли смо до тога да сада имамо активне радове и да добијемо Полицијску станицу која ће ускоро бити у потпуности функционална за све грађане Обреновца. Ово је један од последњих објеката који ће бити реконструисан након поплава. Просек година објеката од јавног значаја је око четрдесет година и стање тих објеката није било сјајно ни пре поплаве. Сада имамо ситуацију да ће сви ти објекти бити реконструисани, функционалнији и уподобљени потребама наших грађана. Сви ти објекти ће изгледати боље него раније, а то се може видети на примеру вртића и школа. За сам квалитет радова не бринемо, јер су сви до сада изведени радови били на високом нивоу, а тако ће бити и са Полицијском станицом - казао је Вранешевић.

Ниво воде у Полицијској станици Обреновац био је преко метар и страдале су просторије у призмељу зграде, подрумске просторије и притворска јединица. Радове финансира Министарство унутрашњих послова из сопствених средстава.