Вести

У току радови на реконструкцији зграде старог Среског суда у Обреновцу

Јавно предузеће „Пословни простор" Обреновац изводи радове на реконструкцији зграде старог Среског суда у Обреновцу, тзв. „Рибице". Радове су обишли заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић и директор Јавног предузећа „Пословни простор" Обреновац Петар Петровић.
Мирко Вранешевић је том приликом рекао да се наставља са процесом обнове Обреновца.
- Тренутно радове на неколико објеката изводи наше ЈП „Пословни простор". То је објекат „Рибице" и објекат у улици Краља Петра које предузеће реконструише из сопствених средстава. Ми настављамо и са другим радовима у Обреновцу. У току су радови на изградњи зграде у улици Ђачког батаљона за станаре из зграде старе општине и раднике „Термоелектра". Рок за завршетак тих радова је крај маја следеће године. Зграда из донације Фондације „Дејан Станковић" се приводи крају и у току су завршни радови. Нова зграда Центра за социјални рад је практично завршена, па се очекује њено опремање. У јануару почиње изградња приступне саобраћајнице како би корисници могли да користе услуге новог Центра за социјални рад. У току јануара имаћемо изграђену потпуно нову школу у Пољанама. Зграда Гимназије ће бити потпуно реконструисана до 20. јануара. Такође, у току су радови на реконструкцији Спортско-културног центра. Тренутно се изводе радови у позоришној и малој сали. У децембру нас очекује почетак радова и на спортској хали. Дугоочекивани радови које финансира Хуманитарна екуменска организација у Шљивицама су почели, тако да очекујемо да ће до краја фебруара 2016. и ти радови бити готови - казао је Вранешевић.

Директор Јавног предузећа „Пословни простор" Петар Петровић рекао је да му је јако драго да се после много година популарна „Рибица" ставља у функцију.

- Тренутно изводимо радове на реконструкцији крова и поткровља. Тендер за добијање закупца се отвара у току ове недеље и добићемо закупца који ће бити у обавези да среди унутрашњост простора који обхвата око 300 квадратних метара. Вредност радова које изводи наше предузеће је 1.800.000 динара. Такође, изводе се радови и на објекту у улици Краља Петра 7, који се потпуно реконструише изнутра. Планирана је и тотална реконструкција фасаде која ће бити нова, али са идентичним елементима као и стара. Вредност тих радова је близу милион динара - додао је Петровић.