Вести

У току радови на изградњи секундарне водоводне мреже у Стублинама

У Лазаревића крају у месној заједници Стублине у току су радови на изградњи секундарне водоводне мреже. У питању је нова мрежa за више од 20 домаћинстава из овог краја. Радове изводи ЈКП Водовод и канализација ”Обреновац” због чега су направљене знатне уштеде.

-Настављамо да радимо секундарну мрежу у местима Грабовац и Стублине.У овој улици радимо 670 метара нове водоводне мреже. Вредност ове инвестиције износи 2,5 милиона динара. Ми ћемо наставити истим ритмом, најмање један секундар месечно – истакао је Бранко Матић, директор предузећа и подсетио да се могу прикључити домаћинста која имају грађевинску дозволу и легализоване објекте.

Обиласку радова је присуствовао и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је казао да се паралелно ради и на два нова пројекта на ширењу водоводне мреже.

-Расписујемо тендер за цевовод од надвожњака до центра Стублина и други од обданишта до Лончаника, одакле ће се даље напајати Пироман и Бровић. Ову су активности које спремамо за пролеће и на тај начин испунићемо план за 2019. и 20020. годину. Након тога цеви поставаљамо у насељу Трстеница и тиме ће укупно 1400 кућа добити воду. На тај начин смањујемо проценат од 13% људи који нису имали здраву питку воду – најавио је Чучковић.

Председник Савета месне заједнице Стублине Петар Петровић подсетио је да су у претходном периоду здраву питку воду добили мештани у Николића и Грчића крају.

Илија Панић мештанин Стублина живи у овом крају више од 60 година. Његово домаћинство се снабдева водом из бунара која је загађена.

– Ми ту воду користимо јер морамо, а ускоро добијамо градску воду и веома се радујемо због тога – казао је Панић