Вести

У току радови на изградњи секундарне водоводне мреже у Грчића крају у Стублинама

Почетком месеца градска вода је потекла у домаћинствима у Николића крају у Стублинама. Данас су настављени радови на ширењу водоводне мреже у овој месној заједници и то у Грчића крају. Дужина улице је 300 метара, нова водоводна мрежа ће бити пречника 63 милиметра а на њу ће имати могућност да се прикључи 10 домаћинстава.

– Настављамо посао на изградњи водоводне мреже у Стублинама, пошто смо испројектовали све секундаре и за то добили грађевинску дозволу можемо да радимо практично један правац месечно. Наши технички и кадровски капацитети, то јест материјал и људи су сасвим довољни да урадимо месечно један сокак у овом селу – казао је директор ЈКП Водовод и канализација Бранко Матић.

Матић је подсетио да је за подношење захтева за прикључак потребна грађевинска дозвола или доказ да је завршен поступак легализације, извод из листа непокретности и копија плана парцеле, као и да се прикључак може добити на 12 месечних рата.

– Процењена вредност радова по пројекту је 900 хиљада динара, што значи да смо нашем буџету уштедели око 2 милиона динара – додао је Матић.

Милија Панић мештанин Стублина живи у овом крају више од 50 година. Његово домаћинство се снабдева водом из бунара која је загађена.

– Ми ту воду користимо јер морамо, али градску воду једва чекамо – казао је Панић.

Председник Савета месне заједнице Стублине Петар Петровић је најавио да ће се мрежа ширити даље ка Трифуновићима, Удовичићима и Панићима, одакле ће се прећи у Симеуновиће и Француску улицу. Он је нагласио да се радови изводе по плану месне заједнице као и да приритет имају староседеоци који дуго чекају воду.