Вести

У току радови на изградњи нове школе у Пољанама

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је данас радове на изградњи школе у Пољанама. Он је том приликом истакао да ће у Пољанама бити изграђена нова школа по највишим стандардима.
- Велико залагање Савета месне заједнице Пољане и њихово стално инсистирање да се донесе одлука о изградњи нове школе у Пољанама довели су до тога да ми сада имамо радове на изградњи основне школе у Пољанама. Били су упорни и да се уради централна саобраћајница која спаја Пољане и Дражевац. Ми ћемо као општина одговорити и на захтев да им се уреде категорисани и атарски путеви, чим нам то временске прилике буду дозволиле. Што се тиче школе, овај објекат кошта 130 хиљада евра. Биће урађена нова саобраћајница која прилази школи, као и ограда која ће бити безбедна за ученике. Објекат заузима површину од 250 квадратних метара, имаће котларницу на пелат и биће урађен по свим стандардима за енергетску ефикасност. Имаће довољан број учионица и просторија, како за наставно особље, тако и за ученике. Верујемо у то да ће улагање у школе које су у истуреним одељењима широм Обреновца допринети да се родитељи одлучују за више деце у обреновачким селима - казао је Чучковић.

Чланица Већа градске општине Обреновац Олга Миросављевић рекла је да је инвеститор радова УНОПС и да су радови почели почетком новембра, а да се завршетак радова планира крајем јануара.