Вести

У току радови на изградњи и санацији примарног вода топловода у Белом Пољу

У току су радови на изградњи и санацији примарног вода топловода у Белом Пољу. Радови се тренутно изводе у Тамнавској улици, а када буду готови стећи ће се услови да се 70 кућа у центру месне заједнице прикључе на мрежу.

Радове је данас са својим сарадницима обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић.

– Као што смо обећали заокружујемо овај конзум у центру Белог Поља где су староседеоци. Три године трају радови конзум по конзум на овом подручју и оно што је најважније када поред цркве буде изграђено ново обданиште и оно ће добити централно грејање. Ново конзумно подручје је топлотна подстаница 45А у Музичкој колонији, она неће бити снабдевена за ову грејну сезону просто зато што се ради само примар, али у 2020. години ће и насеље Музичка колонија добити грејање – најавио је Чучковић и подсетио да се и у протеклим хладним мајским данима обреновачко грејање показало као најбоље и најпоузданије у целој Србији.

Борис Ивковић директор ЈКП Топловод је рекао да се ради и санација примарног вода у дужини преко једног километра.

– У првом делу трасе стари вод мењамо водом већег пречника, крећемо са водом пречника 219 милиметра завршавамо са водом пречника 114 милиметара и на тај начин доводимо у овај део Обреновца 3,6 мегавата топлотне енергије. То је значајна количина топлотне енергија и за постојеће и за будуће конзуме, а у једном делу је то потпуно нова траса примара ка будућим конзумима Бело Поље 13 и Бело Поље 15. Вредност само овог примарног дела је око 42 милиона динара, а вредност сваке понаособ секундарне мреже је 22 милиона динара, тако да можемо рећи да се у овом делу обављају најкруцијалнији радови – истакао је Ивковић и додао да се овим радовима ставља тачка на топлификацију центра села и отвара перспектива, да у складу са техничким могућностима, буде настављена топлификација овог дела града.

Обиласку радова је присуствовао и помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић који је казао да ће у овој години почети и израда пројектне документације за канализацију за Доцића крај, Драгачевце, Бошковића крај као и Тамнавски део иза ЈКП-а у Белом Пољу.

Члан Већа Градсе општине Обреновац Предраг Јовановић је изразио велико задовољство што су, по његовим речима, локална предузећа довољно ојачала и стекла искуство да могу да раде захтевне послове као што је реконструкција и изградња инфраструктуре у Обреновцу.