Вести

У току изградња секундарне водоводне мреже у Николића крају у Стублинама

У Николића крају у месној заједници Стублине у току су радови на изградњи секундарне водоводне мреже. У питању је нова мреже за 17 домаћинстава из овог краја. Радове изводи ЈКП Водовод и канализација ”Обреновац” због чега су направљене уштеде од готово милион и по динара.

– По пројекту који подразумева и грађевинску дозволу за изградњу свих секундара у насељеним местима Стублине и Грабовац, тренутно градимо 277 метара нове водоводне мреже, пречник је 63 милиметра – истакао је Бранко Матић, директор предузећа.

Обиласку радова је присуствовао и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је подсетио на план да до 2024. године сва села у Обреновцу добију градску воду.

– За нас је значајно што смо добили извођача за пројектовање водоводне мреже за Пироман и Бровић, тако да ћемо практично доћи до границе са Убом. Ускоро, 26. јула је седница скупштине града Београда, на којој ће за нас бити опредељено још милиона евра, како бисмо изградили водоводну мрежу за цело село Стублине. За следећу годину смо испланирали пројектовање свих осталих села, Орашац, Дрен, Вукићевица, а кад завршимо Пироман и Бровић идемо десно у Трстеницу и Љубинић – најавио је Чучковић.

Председник Савета месне заједнице Стублине Петар Петровић је казао да ће радови у Николића крају бити готови до светог Илије. – Поред уобичајених активности у месној заједници као што је асфалтирање путева, увођење расвете и уређење обала, ове и следеће године ће примарно бити увођење и ширење водоводне мреже, како примара тако и секундара – нагласио је Петровић и додао да о свим радовима на изградњи водоводне мреже, мештани могу да се информишу у канцеларији месне заједнице.