Вести

У радној посети Општини Аранђеловац - 27.02.2014

Сарадња „Колубаре” и Општине Аранђеловац
 
Директор Рударског басена „Колубара” Милорад Грчић био је, 27. фебруара,  у радној посети Општини Аранђеловац, где је на састанку са Бојаном Радовићем, председником општине, разговарао о дугорочној сарадњи водећег произвођача угља са овом локалном самоуправом.
 
У РБ „Колубара” и издвојеним предузећима из система ЕПС-а у Лазаревцу запослено је око 750 радника са подручја аранђеловачке општине, што је битан сегмент добре сарадње рударског басена и ове општине.
 
На састанку се говорило о важности пребацивања 1470 радника који су преко фирме „Колубара-Услуге” ангажовани у процесу производње у „Колубари” у систем РБ „Колубара” и ЕПС-а  и техничкој подршци рударског басена у решавању проблема водоснабдевања у општини Аранђеловац.
 
Милорад Грчић, директор „Колубаре” је нагласио да ће, сходно могућностима и објективним околностима, највеће привредно друштво у саставу ЕПС-а наставити да помаже аранђеловачку општину. 
 
Изражавајући задовољство што је до овог сусрета дошло, с обзиром на значај „Колубаре” за електро-енергетску безебедност система и развој привреде Србије, Бојан Радовић, председник аранђеловачке општине, је рекао:    
 –Драго ми је што смо добили добру вест да ће 64 наша суграђанина, који преко фирме „Колубара-Услуге” раде у процесу производње угља, постати радници „Колубаре”, што ће бити примљени у стални радни однос, чиме ће им бити осигурана стабилна егзистенција.