Вести

У Новој години са радницима "Колубаре"

Поштовани сарадници, радници Колубаре,
 
У ноћи када се дочекивала Нова 2014. година, желео сам да будем са мојим вредним радницима. Те ноћи ископана је милијардита тона угља,а такав резултат се догађа једном у веку.
Желео сам својим присуством да им покажем колико заиста ценим њихов рад и труд. Ја, моју функцију схватам као одговорност,никако као привилегију или награду.
 
Вредан рад и велико ангажовање рудара и радника „Колубаре“ у производњи који су окосница рада наше компаније, основни су предуслов за добре производне резултате које остварујемо. Желео сам свим срцем да им се захвалим на пожртвованости, јер захваљујући њима се 365 дана у години, 24 сата дневно, у изузетно тешким условима рада, производи угаљ за термокапацитете, у којима се производи половина електричне енергије у Србији.
 
Заиста сам прво као своју обавезу видео ту, да се прво захвалим њима, јер мислим да истинска слава припада управо њима, а потом и свима вама на несебичној подршци коју сам имао, као и да изразим огромно задовољство што учествујем у раду који је од важности не само за бољи Лазаревац, бољи Обреновац и околину, већ за бољу Србију.Током 2013.године испунили смо и пребацили производне планове, а чинимо све да се тренд прекопланске производње настави и у наредним годинама. Очекујем да током године пред нама у приличној мери све потешкоће остану иза нас. 
 
Србија иде сигурним корацима напред у будућност, поштујући прво себе и све грађане, и сигуран сам да нас чека само просперитет. Од када је правда завладала у Србији, и сви други споредни проблеми се решавају. Нека ова година буде година правде за којом вапимо од постојања. Не сме да се зауставља воз који је кренуо. Ко год то покуша, биће згажен. Зато,крчимо наш пут и нема повратка. Морамо ићи напред. Велики број ваших добрих жеља, али и ваших очекивања које сте ми упутили, представља за мене обавезу да унапредим не само рад већ и углед и достојанство првенствено компанији, а потом и Србији. Свестан сам те одговорности, и ваше честитке и охрабрења ми много значе, јер сви смо ми једно, једна целина и сви припадамо једној великој породици. Србија у овом тренутку трчи победнички круг, а моја порука свима је: До КРАЈА! Ја нисам ни за какво ружичасто приказивање стварности ни садашње ни јучерашње, али нисам ни за црно. Ми имамо разлога за реалан оптимизам, јер широм наше земље огромна већина људи ради свој посао успешно и поштено. 
 
Тешкоће на које наилазимо нису неочекиване, али ни непремостиве. Заједнички смо се обавезали да ниједна криза више не може да нас заустави. Ми смо они, на које се чекало. Ако се окренемо једни другима и сарађујемо уместо да се такмичимо и надјачавамо, процветаћемо и ми и свет у коме живимо. Захваљујући јасном плану и чврстој визији, ми ову земљу полако али сигурно уводимо у опоравак и економски развој. Имамо озбиљне планове за 2014.годину. Започињемо експропријацију на Убској територији, а то су основне припреме за отварање копа „Радљево“. На Убу је већ отворена и канцеларија где ће се обављати послови. Ми знамо наш циљ. 
 
Несумљиви су резултати наших напора, они се виде голим оком и никакви злуради коментари не могу да их избришу. Прошле године сам био јако поносан на све нас, и осећао се изванредно, а у овој години желим да се сви осећамо ВЕЛИЧАНСТВЕНО! И Хвала вам.
 
С поштовањем, Милорад Грчић