Вести

Светски дан кувара обележен у ОШ „Јован Јовановић Змај"

Поводом Светског дана кувара данас је у Основној школи „Јован Јовановић Змај" одржана изложба дечјих ликовних радова на тему „Кувар и кухиња". Догађају су присуствовали представници Градске општине Обреновац, представници Кулинарске федерације Србије и други гости.

Чланица Већа градске општине Обреновац Олга Миросављевић рекла је да ће општина помоћи свакој будућој акцији између Кулинарске федерације Србије и Основне школе „Јован Јовановић Змај".

Кулинарска федерација Србије је након прошлогодишњих мајских поплава прикупила средства преко својих чланова и чланова куварских удружења широм света. Прикупљена средства су донирали Основној школи „Јован Јовановић Змај". Председник Управног одбора удружења Јован Вукелић рекао је да су средства прикупљена у кратком року.

- Ми смо, када смо видели шта се догодило, послали циркуларно писмо преко Светске кулинарске федерације у ком смо апеловали да се помогне угроженима у подручјима која су страдала од поплава. Након само неколико дана прикупили смо 18 хиљада евра. Средства су подељена на равне части између Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске, јер је цео регион био обухваћен поплавама. Уз помоћ Скупштине града Београда смо одлучили да новац намењен Србији донирамо Основној школи „Јован Јовановић Змај". Данас смо на позив школе дошли да погледамо изложбу која је уприличена у нашу част и да видимо како Обреновац и сама школа изгледају након поплава. Такође, данас смо се договорили да током Београдског гастро феста направимо продајну изложбу дечјих радова и да сва прикупљена средства донирамо школи како би побољшали систем наставе и ученицима омогућили да наставу похађају у још бољим условима - казао је Вукелић.