Вести

Стигла вода у Николића крај у Стублинама

Као што је пре два месеца било обећано, данас је у Николића крају у Стублинама, стигла вода. Тим поводом је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са својим сарадницима посетио домаћинство Радосава Цветковића.

Радосав је објаснио да је у његовом домаћинству до сада коришћена бунарска вода која је, по анализама, била лошег квалитета.

– Касније смо почели да довозимо воду аутом из села, али ово нам сада много значи и много смо срећни – закључио је Цветковић.

Новоизграђени секундар у Стублинама је дужине 300 метара док је пречник фи 63.

– Овде већ имамо 5 нових прикључака, а имаћемо укупно 15 нових корисника. Ово је велики дан за нашу фирму, јер смо после више од 10 година почели сами да радимо секундаре. Финансијски, технички и кадровски смо се оспособили да оне деонице које су нешто краће и нису већег пречника урадимо сами без ангажовања додатних извођача – нагласио је директор ЈКП Водовод и канализација Бранко Матић.

Чучковић је у разговору са мештанима подсетио да је испуњено дато обећање да ће на Светог Илију потећи здрава, питка вода у Стублинама, а затим је поновио да ће воду добити и остала села која тренутно немају водоводну мрежу.

Председник Савета месне заједнице Стублине Петар Петровић је казао да је план да се месечно уради по једна улица.

– Имамо у плану 7 улица, улице одређујемо на основу приоритета, то јест где грађани немају воде или имају воду лошег квалитета. Следеће године завршавамо изградњу водоводне мреже у већем делу Стублина и посвећујемо се пројектовању канализације – најавио је Петровић.