Вести

Становници насеља Дубрава добили пут

Градски менаџер Горан Весић присуствовао је данас почетку радова на општинском путу Стублине–Дубрава–Грабовац у општини Обреновац.
Градски менаџер је том приликом изразио задовољство што ће се средства уложити у овај посао јер је Дубрава, у којој претежно живе становници ромске националности, раније била запостављена и да град дуже од 50 година ништа није уложио у њу.

- У договру са општином успели смо да изађемо у сусрет грађанима. Дужина пута је око километар и по, а вредност је око 14 милиона динара. Задали смо себи задатак да се у сваком селу и засеоку уради бар по једна ствар, иако знамо да у сваком од њих има, на жалост, на стотине проблема. Важно је ипак да се ради, да се грађани осећају као да су део Београда - истакао је Весић.

Градски менаџер је прецизирао да се на територији Обреновца асфалтирају још многе улице и конкретизовао је да ће радови у Дубрави бити завршени до 19. фебруара. Међу деоницама које се раде су и Узун Миркова, Савска, Александра Аце Симовића, Кнеза Симе Марковића, а укупна вредност свих радова је 24 милиона динара.

Горан Весић је подсетио и да је ове године за Обреновац намењен 61 милион динара за улице у Обреновцу, а у улице ће улагати и „Путеви Србије”.

- Када се сва улагања сумирају у улице и путеве на територији општине Обреновац, ове године биће уложено више од милион евра, што дуго није био случај. Све ће то битно побољшати инфраструктуру и услове живота – навео је Весић.
Он је подсетио и на одлуку града да у наредних десет година свака кућа добије прикључак на канализациону мрежу, те да је у плану изградња пет фабрика за пречишћавање отпадних вода. Он је најавио и да ће град у наредних десетак дана изаћи са прецизним планом за сваку општину, а грађани ће моћи да виде у ком тренутку је предвиђено да добију канализацију.

Градски менаџер је поручио грађанима да се са овим неће стати и да ће се сваке године радити по једна ствар која је од животног значаја.

Мирослав Чучковић је поручио да Роми морају да живе у инфраструктурно опремљеним насељима и прецизирао да је у том насељу постављена јавна расвета, а новим путем насеље се повезује са центром Стублина. Он је додао и да је општина обезбедила бесплатно зимовање за децу до четвртог разреда. Општина је рехабилитовала и пет километара пута са пет нових мостова. Заједнички циљ града и општине јесу подједнаки услови живота за становнике свих насеља и села у Обреновцу, а са таквом политиком ће се и наставити, поручио је Чучковић.

Догађају је присуствовао и градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, директор ЈКП „Београдпут” Иван Тејић и заменик председника општине Обреновац Мирко Вранешевић.