Вести

Спа центар, а народу народна кухиња!

Шта је то иронија?
 
У теорији, то је језичка фигура у којој је право значење речи прикривено или супротно дословном значењу, а у пракси?
 
У пракси је иронија нешто сасвим друго.То је онај период од 6.маја 2012. па све до данас.То је поражавајућа чињеница да Обреновац воде губитници.То је наша тренутна, али краткотрајна стварност у којој сваки пут изнова постављамо једно те исто питање: "Хоће ли они победити нас?"
 
Када кажем "ОНИ",  и када кажем "НАС", није ми циљ да позивам на нетолеранцију и било коју врсту политичке поларизације. Једноставно, ОНИ су они из општинских фотеља, а МИ смо експлоатисани, обманути и интелектуално потцењени становници наше општине.
 
(Не)дешавања и (не)прилике у Обреновцу, одавно су изашли из оквира партијског(не)деловања. Сада је ситуација много комплекснија, јер смо у „рукама“ некомпетентних појединаца, чији тенденциозни поступци и мере, само њих воде ка личном бенефиту и просперитету, а нас ка неизвесној будућности.
 
Како објашњавате чињеницу да господин "Чучко", својом непрестаном медијском промоцијом, од себе покушава да направи бренд уместо квалитетног политичара.Да ли се мирите са чињеницом да се управљање општином Обреновац свело на пуку комерцијализацију и међусобну борбу за остваривање већег профита. Да ли вас обузме бес када схватите да  је лидер наше општине, особа са потпуно погрешном листом приоритета, па и не чуди то што на ТВ-у у једном тренутку можете видети план изградње троетажног спа – центра, а већ у другом нас чека прилог из Црвеног крста, у којем нам поносно саопштавају податак да се више од 100 породица храни уз помоћ Народне кухиње.Вероватно ће ти исти људи, тако „сити“ и „задовољни“, после „богатог“ ручка одлучити да посете спа и искусе чари психофизичке релаксације.
 
Од свега што су урадили, припадници општинске „елите“, а урадили су „много“,од свих места која су обишли, на једном је њихово присуство било неопходно, а то је свакако скоро одржана, једанаеста општинска изложба говеда и оваца. Конкуренција је, не сумњам, била велика, па је вероватно било јако тешко изабрати најбоље говедо, а уз њега и овцу, али зато су ту били челници наше општине, да подрже локалну пољопривреду и да се… такође,хоћу рећи, забаве.
 
Не можете порећи да се у скорије време одржала нека слична манифестација у којој су се “Чучко и компанија” тако добро уклопили у само окружење.
 
Београд је спасен, на реду смо ми. Дочекали смо и оно, у шта су сумњали и највећи оптимисти, а то је пад “величанственог и неприкосновеног” градоначелина Ђиласа. Остало је да заједничком снагом, јединством и визијом “почистимо” и преостале маргиналне политичке фигуре, и нашој општини заједничким снагама створимо чврст и сигуран пиједестал!