Вести

Следеће сезоне ”Цевка” у новом руху

Извориште бањске воде “Цевка” код Хотела “Обреновац” једно је од омиљених излетишта Обреновчана. Градска општина Обреновац већ годинама, ослушкује потребе својих грађана и зато се сваке године наставља уређење и оплемењивање самог простора. Тренутно су око ”Цевке” у пуном јеку радови на другој и завршној фази у оквиру које ће бити изграђен базен, додатни тушеви и пратећи садржај. Радови ће бити готови пред почетак следеће сезоне купања у мају. Вредност пројекта је 42 милиона динара и финансира се из донације ЈП ”Електропривреда Србије”.

– Временске прилике су дозволиле да грађевинска сезона може да траје још сигурно месец дана. Све оно што смо планирали од почетка августа урадићемо у овој грађевинској сезони. Урадили смо базене, припремили зидове за будуће тушеве, сада су у току радови на делу терена који ће представљати плажу око ”Цевке” и стазу и поставићемо комплетну опрему која се односи на филтрацију и загревање воде. Завршни премаз у базенима и на тушевима ће бити урађен почетком следеће грађевинске сезоне – казао је директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца, Милан Марошанин.

Обиласку радова је присуствовао и председник градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је изразио задовољство што ће следеће сезоне купања Обреновчани моћи да уживају у потпуно новом и оплемењеном простору. Он је истакао да за Обреновчане Цевка представља море и лепоту попут познатих летовалишта на Халкидикију, Хургади и Мармарису.

Подсећамо да је у оквиру овог пројекта изграђен базен са термоминералном водом који ће се састојати од две подцелине. Први базен је дубљи базен у којем се за потребе бањања може седети. Дубина базена је 105 цм, а дубина воде 90 цм. Површина воденог огледала је око 52 м2. Други базен је плићи базен предвиђен за бањање доњих екстремитета. Дубина базена је 60 цм, а дубина воде у базену 45 цм. Површина воденог огледала је 37,50 м2. Око базена планирана је заштитна ограда од инокс цеви, како би се сви корисници усмерили да пре уласка у базен прођу кроз дезобаријере и како би се тиме спречило уношење нечистоћа у базен (трава, прашина песак..).

Обзиром да постоји издашност бунара од 5,5 л/с, поред постојећих 17 тушева са бањском водом биће додато још 6 нових. Део терена ће бити претворен у плато за сунчање са засеном у виду дрвених пергола.