Вести

Следеће недеље почињу са радом вртићи и дневни боравци у школама

Дневни боравци у основним школама и вртићи у Обреновцу почеће са радом 11. маја. Сви објекти, као и дворишта у склопу вртића и школа су дезинфиковани, потпуно безбедни и спремни за рад.

Милош Десанчић директор Предшколске установе ”Перка Вићентијевић” казао је да ће идући понедељак 330 малишана поново поћи у вртић. Он је најавио да ће тада са радом почети вртићи ,,Цицибан”, ,,Весељко”, ,,Зека”, ,,Невена” и обданиште у Баричу. Десанчић је нагласио да је потребна потврда од родитеља да су радно ангажовани као и потврда педијатра и додао да ће у наредним недељама бити све веће интересовање родитеља да врате своје малишане у обданишта и да су зато сви објекти већ сада спремни за рад у пуном капацитету.

-Све основне школе и вртићи који су опредељени за 11. мај су спремни за почетак рада, потпуно дезинфиковани и извршени су третмани за крпеље, глодаре, односно све оно што би могло да угрози боравак свих малишана. Радује нас што ће бити лепо време и што ће малишани проводити своје време у дворишту и на отвореном. Поред лепог времена ми ћемо и даље држати централно грејање, с обзиром да су јутра хладна, као и ноћи. Ми ћемо ову недељу у којој почињу релаксације мера искористити како би извршили све потребне припреме. Биће преко 300 малишана прве недеље у вртићима, што је доказ да је запосленост велика у Обреновцу и да оба родитеља раде. Нама је јако важно да се у економском смислу вратимо на старе стазе успеха, да сва запослена лица дођу на своја радна места, зато ће и превоз у току ове недеље бити припремљен, да од осмог маја сви капацитети ка Обреновачким селима и поласци 860 са свим словима буду на располагању грађанима. На тај начин током маја вратићемо привредну активност која нас је красила и пре ове епидемије, а то је да будемо највеће градилиште у Београду – нагласио је председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић.

Члан Већа Градске општине Обреновац, Драган Блажић подсетио је да су у претходних месец и по дана извођени радови на изградњи школе у Звечкој као и на припремама за изградњу вртића у Белом Пољу.

-Они који су користили раније продужени боравак имају право поново да крену. Потрудили смо се да родитељима који раде, обезбедимо услове и на тај начин не оставимо ниједно дете незбринуто. Тако малишани неће остајати са бакама и декама већ ће потпуно безбедно боравити у нашим објектима – додао је Блажић